Charlie Setford, de jonge Ajax-goalie met Engelse dromen

Reacties

Charlie Setford wacht nog op zijn eerste minuten in de Ajax-hoofdmacht. De zeventienjarige doelman met een Nederlandse moeder en Engelse vader heeft grote ambities.

Charlie Setford, de jonge Ajax-goalie met Engelse dromen
© Pro Shots

De entree van noodverband Przemyslaw Tyton heeft zijn kansen op een optreden in de Ajax-hoofdmacht verkleind. Jong Ajax-goalie Setford heeft er wel al aan mogen ruiken. Verschillende keren zat hij als reservekeeper op de Amsterdamse bank, ook in de Champions League.

Voor een interlandcarrière heeft Setford een duidelijke voorkeur voor het land van zijn vader, de Engelse golfer Chris Setford. 'Ik kan voor Nederland spelen, maar ik wil mijn vader trots maken. Hij is Engels en er altijd voor mij geweest. Een ding dat ik altijd al heb willen bereiken, is spelen voor Engeland', zegt hij tegen de BBC.

Setford is als Engels jeugdinternational op weg dat doel te bereiken, zoals hij in Amsterdam werkt aan een andere droom. 'Ik zit nu bij Ajax en daar ligt ook mijn focus. Maar de Premier League is de grootste competitie ter wereld en uiteindelijk wil ik die stap zetten. Dat, en spelen voor Engeland, is mijn grote droom.'

Vooralsnog heeft Setford geen reden om op huurbasis ervaring op te doen, zoals gebruikelijk is bij Engelse clubs. 'De Eerste Divisie is fantastisch om in te spelen als je bij Ajax zit en een jaartje of zeventien, achttien bent. In Engeland heb je niets vergelijkbaars. Hier speel je tegen grote clubs, is er druk. Het gaat ook om de munten. Je speelt tegen mensen die strijden voor hun geld en al kinderen hebben.'

Setford ervaart tijdens de trainingen met de Ajax-hoofdmacht ook waar het nog beter kan. 'Ze schieten met meer kracht en meer nauwkeurigheid. Het is een hoger niveau, een volgende stap, het Champions League-niveau', aldus de goalie, die als bankzitter al van dichtbij heeft ervaren wat dat inhoudt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.