Ajax haalt Tyton terug naar Nederland

Reacties

Ajax lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het ontstane keepersprobleem. Bronnen rondom de club bevestigen dat het tot einde van het seizoen in zee gaat met Przemyslaw Tyton. De 35-jarige Pool geldt als back-up voor Andre Onana, zolang Remko Pasveer en Jay Gorter uit de running zijn.

Ajax haalt Tyton terug naar Nederland
© Pro Shots

Gorter en Pasveer zijn enkele weken uit de roulatie. Aangezien Maarten Stekelenburg al langer geblesseerd is, zaten de laatste wedstrijden de piepjonge Charlie Setford en Calvin Raatsie op de bank. Erik ten Hag nam het zekere voor het onzekere en oriënteerde zich naar eigen zeggen op de transfervrije keepersmarkt.

Robbin Ruiter werd getest en maakte een goede indruk in Amsterdam, maar Ajax kiest voor de internationale ervaring van Tyton. De ex-doelman van onder meer Roda JC en PSV speelde tot vorig seizoen in Amerika voor FC Cincinnati. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde de Pool op 24 oktober tegen Miami. Eerder won Tyton de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal met PSV. Ten Hag en Tyton kennen elkaar nog uit hun gemeenschappelijke tijd bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.