Chaos ondanks Scudetto: Inter-coach Conte zet wéér streep door persconferentie

Reacties

Internazionale werd begin deze maand kampioen van de Serie A, maar het is behoorlijk onrustig bij de club van Stefan de Vrij. Zo heeft trainer Antonio Conte nu (wederom) geweigerd om de pers te woord te staan.

Chaos ondanks Scudetto: Inter-coach Conte zet wéér streep door persconferentie
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 2
Internazionale
Internazionale

Inter veroverde de eerste landstitel sinds 2010, maar van een ongecompliceerde feeststemming is in het blauw-zwarte deel van Milaan bepaald geen sprake. Het gaat al geruime tijd over de toekomst van trainer Conte, van wie nog lang niet zeker is dat hij blijft, terwijl er ook financiële problemen zijn. Italiaanse media meldden onlangs dat de spelers zouden hebben geweigerd om twee maandsalarissen in te leveren, nadat de noodlijdende club daarom had gevraagd.

Genoeg te bespreken dus, maar dat gaat niet gebeuren. Zaterdag gaat Inter op bezoek bij Juventus, de wedstrijd begint om 20.45 uur, maar daags vóór dat duel zal Conte geen vooruitblikkende persconferentie geven. Volgens Italiaanse media heeft de trainer daar hoogstpersoonlijk een streep door gezet, aangezien hij totaal geen zin heeft om vragen over niet-sportieve zaken te beantwoorden. Hij zal alleen Inter TV te woord staan, het officiële clubkanaal van zijn werkgever.

Eerder deze week deed Conte dit ook al in aanloop naar het duel met AS Roma, dat met 3-1 werd gewonnen. Sterker nog: sinds Inter twee weken geleden de Scudetto veroverde, praatte Conte nog niet met de media. Corriere dello Sport meldt dat hij pas zijn verhaal wil doen nadat hij met voorzitter Steven Zhang heeft gepraat over alle problemen. Het is tekenend voor de onrust waarmee Inter ondanks het succes te kampen heeft.

'Kampioenenmaker Conte kan zomaar vertrekken bij Internazionale'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.