Champions League-voetbal lonkt voor alom begeerde Touba

Reacties

Bij RKC Waalwijk rekenen ze eigenlijk niet meer op Ahmed Touba. De 24-jarige centrale verdediger, die afgelopen weekend nog bij Algerije in de basis stond in het oefenduel met Iran, liet zelf al weten een transfer te ambiëren en de Waalwijkse directie kent de wens van Touba ook.

Champions League-voetbal lonkt voor alom begeerde Touba
© Pro Shots

‘Maar wel tegen een aannemelijk bod’, liet technisch directeur Mo Allach onlangs nog weten. Touba en Melle Meulensteen, beiden centrale verdediger, verkeren in dezelfde positie. Ze hebben nog een doorlopend contract van een jaar en zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Bij RKC hebben de twee zich bijzonder goed ontwikkeld en voor de Waalwijkers is dit het moment te cashen middels een verkoop.

Touba dacht vorige zomer al te vertrekken, maar toen werkte RKC niet mee. Meulensteen overkwam hetzelfde in de winterstop toen Willem II zich meldde. Beide stoppers hebben nu dan ook een afspraak dat de club meewerkt. Tegen een aannemelijk bod. Voor Touba gaat dat bod er zeker komen. De Algerijn mag zich verheugen in de serieuze belangstelling van onder meer Bayer Leverkusen, Celtic, Benfica en Olympique Marseille. Stuk voor stuk ploegen die aan de Champions League hopen te gaan deelnemen.

Ook Real Betis, AEK Athene, Olympiakos Piraeus, Toulouse en Angers hebben Touba op het verlanglijstje staan. De in Frankrijk geboren Touba lijkt een voorkeur voor Frankrijk te hebben. De interesse van Marseille wordt ook als uiterst serieus betiteld. Voordat Touba – die in de jeugd bij Club Brugge speelde – bij RKC Waalwijk belandde, was hij al actief in Bulgarije bij FC Beroe. Ook Meulensteen lijkt overigens in te zetten op een avontuur buiten Nederland. Ook voor hem zijn naar verluidt Franse clubs (waaronder ook Toulouse, waar ze dankzij Branco van den Boomen en Stijn Spierings goede ervaringen hebben met Nederlanders) in de markt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.