Champions League-route PSV loopt via BATE Borisov

Reacties

PSV gaat het in de play-offs van de Champions League opnemen tegen BATE Borisov. De regerend landskampioen van Wit-Rusland kwam dinsdagavond in eigen huis weliswaar niet verder dan een gelijkspel tegen FK Qarabag uit Azerbeidzjan, maar trok het tweeluik daarmee wel naar zich toe.

Champions League-route PSV loopt via BATE Borisov
Bate Borisov
Bate Borisov
1 - 1
Qarabağ
Qarabağ

Vorige week was BATE op bezoek bij Qarabag namelijk met 0-1 de sterkste geweest, dankzij een doelpunt van Stanislav Dragun. De uitgangspositie was daarmee voorafgaand aan de thuiswedstrijd al prima voor het elftal van trainer Alexey Baga, dat werd er dinsdag na twintig minuten alleen maar beter op toen Mirko Ivanic (foto, op archiefbeeld) na een razendsnelle counter de 1-0 binnenschoof.

Met de IJslandse keeper Hannes Halldórsson (die in 2015/16 een paar wedstrijden speelde voor NEC) onder de lat deed Qarabag nog wel wat terug. Tien minuten na de pauze liet de Spaanse middenvelder Michel de 1-1 aantekenen, als beloning voor het overwicht dat de kampioen van Azerbeidzjan had, maar na een tweede gele kaart voor Qarabag-spits Innocent Emeghara was de strijd gestreden.

Zodoende neemt PSV het in de play-offs, de laatste horde vóór de groepsfase van de Champions League, op tegen BATE. Op dinsdag 21 augustus speelt de ploeg van Mark van Bommel eerst in Borisov, op woensdag 29 augustus is de return in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.