Champions League: hier zit woensdagavond de spanning

Reacties

Het is tijd voor de ontknoping in de groepsfase van de Champions League. Feyenoord strijdt enkel nog om de eer, maar voor heel wat andere teams staat er op de laatste speeldag nog veel op het spel. VI schetst de uitgangsposities, waarbij het belangrijk is niet te vergeten dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat.

Champions League: hier zit woensdagavond de spanning

Groep E:
Liverpool heeft aan een gelijkspel tegen Spartak Moskou voldoende om de knock-outfase te bereiken. The Reds houden de eerste plek in Groep E vast als zij winnen, of als zij gelijkspelen en Sevilla niet wint van hekkensluiter NK Maribor. Als Liverpool verliest is het uitgeschakeld, tenzij Sevilla ook verliest. De Spanjaarden kwalificeren zich met een gelijkspel voor de knock-outfase, maar gaan ook door als Spartak niet weet te winnen op Anfield. Quincy Promes weet dat zijn ploeg alleen aan een overwinning bij Liverpool wat heeft.

Programma woensdagavond:
20.45 uur Liverpool - Spartak Moskou
20.45 uur NK Maribor - Sevilla

Groep F:
In Groep F is Feyenoord, zoals bekend, uitgespeeld. De Rotterdammers eindigen als laatste in de poule en sluiten af met een thuiswedstrijd tegen Napoli. Napoli moet winnen en hopen dat Shakhtar Donetsk verliest van Manchester City: in dat geval eindigt Napoli op basis van onderling resultaat als tweede. Manchester City is al zeker van de groepswinst en als Shakhtar niet verliest, dan is het sowieso door als nummer twee. Verliest Shakhtar wel van City, dan hoopt de ploeg op hulp van Feyenoord.

Programma woensdagavond:
20.45 uur Feyenoord - Napoli
20.45 uur Shakhtar Donetsk - Manchester City

Groep G:
Besiktas heeft Groep G gewonnen en AS Monaco eindigt als laatste. De vraag is nu wie er tweede wordt: FC Porto of RB Leipzig. Laatstgenoemde ploeg moet in de thuiswedstrijd tegen Besiktas een beter resultaat neerzetten dan Porto om naar de volgende ronde te gaan. Wanneer Porto wint of hetzelfde resultaat noteert als Leipzig, dan bekeren de Portugezen verder en gaat Leipzig de Europa League in.

Programma woensdagavond:
20.45 uur RB Leipzig - Besiktas
20.45 uur FC Porto - AS Monaco

Groep H:
In Groep H zijn de nummer één (Tottenham Hotspur) en nummer twee (Real Madrid) al bekend en is het enkel nog de vraag welke ploeg de Europa League in gaat: Borussia Dortmund of APOEL Nicosia. Dortmund en APOEL hebben allebei twee punten. De ploeg van Peter Bosz gaat op bezoek bij Real Madrid, terwijl APOEL een uitwedstrijd tegen Tottenham speelt. Wanneer beide duels in een gelijkspel eindigen, zal Dortmund als derde eindigen in de poule. Wanneer Dortmund en APOEL allebei winnen of verliezen, dan moet er worden gekeken naar het doelsaldo, aangezien beide duels tussen de ploegen in 1-1 eindigden.

Programma woensdagavond:
20.45 uur Real Madrid - Borussia Dortmund
20.45 uur Tottenham Hotspur - APOEL Nicosia

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.