Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Reacties

Het is tijd voor de ontknoping in de groepsfase van de Champions League. Acht ploegen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde, maar voor heel wat andere teams wordt het op de laatste speeldag nog erg spannend. VI schetst de uitgangsposities, waarbij het belangrijk is niet te vergeten dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat.

Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Groep A
Manchester United speelt vanavond thuis tegen CSKA Moskou en is al zo goed als zeker van een plek in de volgende ronde. De ploeg van José Mourinho wint Groep A als het in ieder geval een punt haalt en zelfs bij een nederlaag is de kans nog erg groot dat United naar de knock-outfase gaat. Wanneer United verliest van CSKA en FC Basel niet wint van het reeds uitgeschakelde Benfica, dan gaan United en CSKA verder. De strijd om de koppositie wordt in dit geval beslist door onderling resultaat en United won in Rusland al met 4-1. Mocht CSKA in Engeland met 4-1 winnen, dan eindigt United als eerste dankzij een superieur doelsaldo.

Wanneer CSKA én Basel winnen, dan finishen er drie ploegen op twaalf punten. United gaat in dit geval alleen niet door als het verliest van CSKA met een verschil van zeven goals, wat natuurlijk een onrealistisch scenario is. Basel gaat door naar de volgende ronde wanneer het hetzelfde óf een beter resultaat dan CSKA neerzet. Benfica eindigt sowieso als laatste in Groep A.

Programma dinsdagavond:
20.45 uur Manchester United - CSKA Moskou
20.45 uur Benfica - FC Basel

Groep B:
Paris Saint-Germain en Bayern München zitten al in de volgende ronde: de vraag is alleen nog welke ploeg Groep B gaat winnen. PSG heeft momenteel de beste papieren, aangezien het de eerste wedstrijd tegen Bayern met 3-0 won, de ploeg het beste doelsaldo heeft in de groep én PSG drie punten voor staat op Der Rekordmeister. Bayern kan de groep alleen nog winnen als het vanavond in eigen huis met vier goals verschil weet te winnen van PSG. Celtic en Anderlecht vechten om de derde plek in de poule; Anderlecht moet met drie goals verschil winnen in Glasgow om de Europa League in te gaan.

Programma dinsdagavond:
20.45 uur Bayern München - Paris Saint-Germain
20.45 uur Celtic - Anderlecht

Groep C:
Chelsea weet al dat het mee mag doen aan de knock-outfase en wint Groep C als het vanavond drie punten pakt tegen Atlético Madrid, óf wanneer AS Roma niet weet te winnen van Qarabag. Laatstgenoemde ploeg eindigt sowieso onderaan in de poule. Roma gaat bij een zege op Qarabag naar de volgende ronde, maar is ook al zeker van een ticket als Atlético niet wint van Chelsea. Als Roma wint en Chelsea niet, dan wint Roma de groep. Voor Atlético is de missie duidelijk: de ploeg van Diego Simeone moet winnen van Chelsea en hopen dat Roma zich verstapt. Wanneer Atlético en Roma beide op negen punten eindigen, dan gaat Atlético dankzij het onderling resultaat naar de volgende ronde.

Programma dinsdagavond:
20.45 uur AS Roma - Qarabag
20.45 uur Chelsea - Atlético Madrid

Groep D:
Barcelona heeft Groep D gewonnen en speelt vanavond nog thuis tegen Sporting Portugal. Bas Dost en co móéten winnen in Camp Nou en bereiken de laatste zestien als zij daarin slagen én Juventus niet weet te winnen van Olympiakos Piraeus. Wanneer Juve wint in Griekenland, dan is het sowieso klaar voor Sporting. Dat is ook zo wanneer Juve verliest en Sporting gelijkspeelt: de Italianen en Portugezen eindigen dan allebei met acht punten, maar Juve gaat in dit geval naar de volgende ronde op basis van het onderling resultaat. Door diezelfde regel kan Juve al niet meer boven Barcelona eindigen.

Programma dinsdagavond:
20.45 uur Barcelona - Sporting Portugal
20.45 uur Olympiakos Piraeus - Juventus

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.