Champions League-fenomeen Miedema schittert wéér voor Arsenal

Reacties

Arsenal heeft grotendeels dankzij Vivianne Miedema flink uitgehaald tegen Slavia Praag in de Champions League voor vrouwen. De Oranje Leeuwin werd dankzij vier goals de grote ster van de avond in Tsjechië (2-5).

Champions League-fenomeen Miedema schittert wéér voor Arsenal
© Pro Shots

Arsenal kende in de vorige ronde van de Champions League al bijzonder weinig problemen met Fiorentina. Ook tegen de Italianen was Miedema goud waard voor de Londenaren, eerst door twee keer te scoren bij de 0-4 zege in Florence en later was ze nog trefzeker bij de 2-0 thuisoverwinning.

Bij Slavia Praag was de hoop op een goed resultaat al snel verdwenen. Miedema opende in de 24ste minuut de score en zorgde twee minuten later al voor de 0-2. In de 39ste minuut had ze haar hattrick al te pakken, door te scoren op aangeven van Daniëlle van de Donk. Miedema had op dat moment al enkele assists achter haar naam kunnen hebben, maar er werden grote kansen gemist door Jordan Nobbs en Beth Mead.

Zelf had Miedema ook na rust minder problemen met afwerken. De sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen, die laatst nog haar frustratie uitte na genegeerd te zijn voor de FIFA-awards, maakte in de 52ste minuut de 0-4. Kim Little benutte vervolgens nog een strafschop voor Arsenal, waarna Katerina Svitkova en Mia Persson nog wat terugdeden voor de Tsjechen. Voor veel spanning zorgden die treffers niet meer. Op 31 oktober begint Arsenal in eigen huis met een ruime marge aan de return.

FC Twente
De vrouwenploeg van FC Twente is woensdagavond hard onderuitgegaan in de Champions League. Bij het heenduel in de achtste finale werd met 6-0 verloren van VfL Wolfsburg. Oranje-international Dominique Bloodworth was met twee goals belangrijk voor de Duitsers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.