Genegeerde Miedema gefrustreerd over FIFA-award: 'Het is een grap'

Reacties

Vivianne Miedema heeft duidelijk gemaakt de awardverkiezingen in het vrouwenvoetbal niet serieus te nemen. De sterspeelster van Arsenal zegt wel te weten waarom ze ontbrak in de lijstjes.

Genegeerde Miedema gefrustreerd over FIFA-award: 'Het is een grap'

Miedema was zondagmiddag met twee assists en een goal tegen Brighton & Hove Albion opnieuw erg belangrijk voor Arsenal in de Women's Super League. Zo'n hoofdrol voor de Oranje-international is bijna een gewoonte geworden in Noord-Londen. En toch ontbrak ze onlangs in het FIFPRO World XI-team en bij de FIFA-awards.

Dat steekt Miedema duidelijk, zo blijkt uit het interview met Arseblog na de wedstrijd tegen Brighton. 'Ik denk dat we allemaal weten dat het puur om populariteit draait en ik plaats niet veel op Instagram of Twitter, dus dat is wat er waarschijnlijk misgaat. I don't really give a shit. Individuele awards interesseren me weinig om eerlijk te zijn, maar ik vind dat het een grap is.'

Op het podium van The Best FIFA Women's Player was er geen plek voor een Nederlandse. Megan Rapinoe won de award na het winnen van de wereldtitel met de Verenigde Staten, haar landgenote Alex Morgan werd tweede en de Engelse Lucy Bronze werd derde. Er was wel enig Nederlands succes: Sari van Veenendaal werd uitgeroepen tot beste keepster van de wereld en stond dus wel in het FIFPRO-elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.