Champions League-droom Arsenal spat op ongelukkige wijze uiteen

Reacties

Lang leek Arsenal op weg naar zijn vijfde overwinning op rij, maar in de slotfase van de wedstrijd tegen Leicester City ging het mis voor de ploeg van manager Mikel Arteta. Jamie Vardy was opnieuw goud waard voor de bezoekers.

Champions League-droom Arsenal spat op ongelukkige wijze uiteen
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 1
Leicester City
Leicester City

Arsenal begon met twee pijnlijke nederlagen teleurstellend aan de herstart, maar daarna herpakten The Gunners zich. Southampton, Norwich City en Wolverhampton Wanderers werden verslagen in de Premier League, terwijl de ploeg van Arteta zich ten koste van Sheffield United plaatste voor de halve finales om de FA Cup. In wat een verloren seizoen leek te zijn, mocht Arsenal zo tóch nog dromen van Champions League-voetbal, maar dan moest er wel gewonnen worden van Leicester.

Bij de editie van vorig seizoen was Mesut Özil de grote uitblinker, maar dinsdag zat de middenvelder - net als Mattéo Guendouzi - andermaal niet bij de selectie. Arsenal bewees in de openingsfase echter ook zonder de Duitse spelmaker te kunnen sprankelen. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam in de 21ste minuut zeer verdiend op voorsprong. Dani Ceballos stuurde Bukayo Saka de diepte in. De jonge Engelsman kapte Johnny Evans eenvoudig uit en bood Pierre-Emerick Aubameyang een niet te missen kans: 1-0.

Het was alweer de twintigste Premier League-treffer van het seizoen voor de Gabonees, die vorig jaar ook al 22 keer scoorde voor de Londenaren. In de clubhistorie van Arsenal kreeg slechts één andere speler het voor elkaar om twee seizoenen op rij twintig competitietreffers te maken: Thierry Henry. Het knappe van Aubameyang is dat hij het de drie seizoenen ervoor bij Borussia Dortmund óók klaarspeelde.

Leicester zette wel aan, maar Arsenal bleef lange tijd zonder grote problemen overeind. Een kwartier voor tijd werd de opgave ineens een stuk lastiger. Eddie Nketiah stond nog geen minuut in het veld toen hij in een ultieme poging om de bal te spelen zijn noppen ongelukkig in de enkel van James Justin zette. Na uitvoerig overleg met de VAR gaf arbiter Chris Kavanagh de jonge invaller daar een directe rode kaart voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een man meer begon Leicester aan een slotoffensief. The Foxes drongen de thuisploeg steeds verder terug en in minuut 85 was het raak. Demarai Gray gaf de bal laag voor en Jamie Vardy tikte hem bij de tweede paal binnen: 1-1. Met zijn 22ste Premier League-doelpunt van deze jaargang zorgde de ervaren spits voor de eindstand.

Met de remise slaat Leicester de aanval van Arsenal op de Champions League-tickets af. Het verschil tussen beide teams blijft negen punten, terwijl de ploeg van Brendan Rodgers ook Manchester United voorlopig op veilige afstand houdt. Als de Europese ban van Manchester City blijft staan, is de vijfde plaats ook goed voor een startbewijs voor het miljardenbal, maar als Man United woensdag wint van Aston Villa, lijkt ook die ploeg onbereikbaar voor Arsenal.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.