Champagne kan koud bij Juventus: Napoli struikelt wéér

De uitgangspositie in de Serie A is voor Juventus nóg maar wat beter geworden. De koploper won vrijdagavond al met 4-1 van Udinese en zag 'achtervolger' Napoli zondag punten verspelen bij Sassuolo. De voorsprong van De Oude Dame is nu achttien punten.

Sassuolo
Sassuolo
1 - 1
Napoli
Napoli

Napoli maakte donderdag nog indruk door in de Europa League met liefst 3-0 te winnen van het bewierookte Red Bull Salzburg, maar had het op bezoek bij middenmoter Sassuolo een stuk lastiger. Dat valt niet los te zien van de vele wijzigingen die trainer Carlo Ancelotti doorvoerde in zijn basisopstelling. Na een goede kans voor Dries Mertens kreeg de thuisploeg voor rust al meerdere mogelijkheden.

Uiteindelijk scoorde Sassuolo pas zeven minuten na de pauze: Domenico Berardi opende de score na een fraaie aanval. Genoeg voor de drie punten was dat echter niet. Een paar minuten voor tijd profiteerde Lorenzo Insigne met een knap schot optimaal van een blunder in de defensie van Sassuolo: 1-1 was ook de eindstand, daar kon ook invaller Amin Younes niets aan veranderen.

De late gelijkmaker was een doekje voor het bloeden voor Napoli, dat het ongenaakbare Juventus in deze speelronde nog maar eens wat verder heeft zien uitlopen. Vorige week won de koploper de onderlinge kraker al, door de resultaten van dit weekend is Juventus in één week tijd dus vijf punten uitgelopen. Met nog elf duels te gaan staat Juve op 75 punten, nummer twee Napoli heeft er 57.

Sampdoria
Sampdoria
1 - 2
Atalanta Bergamo

Dankzij een nipte zege op bezoek bij concurrent Sampdoria mag Atalanta Bergamo nog altijd hopen op een ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Daarvoor moet nog wel wat gebeuren: de werkgever van Marten de Roon, Robin Gosens en Hans Hateboer staat zevende met zes punten minder dan nummer vier Inter, terwijl Lazio in de nek hijgt.

Zondagmiddag was de belangrijke overwinning voor een groot deel toe te schrijven aan Gosens. Nadat Duván Zapata de bezoekers kort na rust op voorsprong had gezet tegen zijn oude club, en Fabio Quagliarella met een rake penalty na driekwart wedstrijd voor de gelijkmaker had gezorgd, tekende de ex-speler van onder meer Heracles Almelo een kwartiertje voor tijd voor de winnende. De Duitser met ook een Nederlands paspoort scoorde met een knappe volley uit een moeilijke hoek.

Internazionale
2 - 0
SPAL
SPAL

Dat Atalanta niet dichter bij Inter kwam, lag aan de thuiszege die de blauw-zwarten boekten op laagvlieger SPAL. Makkelijk ging dat, nog altijd zonder de omstreden Mauro Icardi, echter niet. Nadat de 1-0 van Lautaro Martínez voor rust werd afgekeurd wegens hands, duurde het tot de 67ste minuut voordat Inter de ban brak. Daarna was het twee keer op vrijwel identieke wijze raak: Matteo Politano en Roberto Gagliardini profiteerden van ballen die gelukkig voor hun voeten kwamen.

Frosinone
Frosinone
1 - 2
Torino
Torino

Liefst 599 minuten (!) had Torino in de Serie A geen tegengoal hoeven slikken, tot zondagmiddag. Na 42 minuten was het Luca Paganini die het ploeterende Frosinone op voorsprong zette. Dat bleek echter niet genoeg voor de zege, want met doelpunten in de 56ste en 77ste minuut was Andrea Belotti het goudhaantje namens de bezoekers, die nu knap zesde staan.

Bologna
Bologna
2 - 0
Cagliari
Cagliari

Met Mitchell Dijks negentig minuten binnen de lijnen boekte Bologna een zeer belangrijke overwinning op Cagliari. Door de zege heeft de thuisploeg weer zicht op handhaving, al staat het nog altijd achttiende, en dus onder de gevreesde streep. Dankzij goals van Erick Pulgar en Roberto Soriano eindigde het duel in 2-0.