Chadli realistisch over WK-kansen: 'Zijn veel jonge jongens bijgekomen'

Reacties

Nacer Chadli (33) hoopt zich bij Westerlo nog in de kijker te kunnen spelen voor de Belgische WK-selectie van bondscoach Roberto Martínez, maar hij is ook realistisch. De voormalig speler van onder andere AGOVV Apeldoorn en FC Twente is wel in beeld bij de Spanjaard.

Chadli realistisch over WK-kansen: 'Zijn veel jonge jongens bijgekomen'
© Pro Shots
Westerlo
Westerlo
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Chadli werd vorige week gepresenteerd door Westerlo, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Istanbul Basaksehir. De 66-voudig Rode Duivel deed zondagmiddag in het thuisduel met Anderlecht een uur mee. 'Ik was een beetje moe, maar ik heb er echt van genoten', aldus Chadli in gesprek met Sporza. 'Op dit moment probeer ik mijn niveau weer op te krikken. Ik moet vooral hard werken en wedstrijdritme opdoen.'

De middenvelder belandde bij Istanbul Basaksehir op een zijspoor en speelde op het EK van vorig jaar zomer tegen Italië zijn voorlopig laatste interland voor België. Chadli hoopt op een terugkeer bij de Rode Duivels. 'Voor mij is het WK op dit moment te ver weg. Als ik helemaal fit ben, maak ik misschien een kans, maar dat ben ik nog niet. Ik moet eerst mijn waarde op het veld tonen. Iedereen wil natuurlijk een WK spelen, en er zijn veel jonge spelers bijgekomen die het erg goed doen bij hun club. Ik moet zelf hard werken voor ik een kans maak', vertelt Chadli.

Deur op een kier
Bondscoach Martínez heeft de deur op een kier gezet voor de routinier, zo gaf hij al aan. 'We volgen hem al heel lang. Hij staat steevast op onze lijst. Voor Westerlo is hij een enorme aanwinst. Eerst moet Nacer belangrijk worden voor Westerlo. Dan is hij klaar voor een stap hogerop', vertelde de Spanjaard over een mogelijke comeback van Chadli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.