Cerny debuteert in selectie Tsjechië: 'Een heel mooi moment voor mij'

Reacties

Vaclav Cerny is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Tsjechië. Voor de 23-jarige aanvaller is het een beloning van zijn prima seizoenstart op huurbasis bij FC Twente.

Cerny debuteert in selectie Tsjechië: 'Een heel mooi moment voor mij'
© Pro Shots

Cerny kwam uit voor alle jeugdlichtingen van Tsjechië, maar nog nooit zat hij bij de hoofdmacht. De rappe buitenspeler heeft immers een aantal lastige jaren achter de rug bij Ajax en FC Utrecht. Bij FC Twente komt het er dit seizoen wél uit. Met vier goals en vier assists in de eerste acht speelronden speelt Cerny een belangrijke rol in de verrassende start van de Tukkers. Hij staat dan ook op de vijfde plaats in het VI Spelersklassement.

Als klap op de vuurpijl krijgt hij nu ook een invitatie uit Tsjechië. 'Dit is een heel mooi moment voor mij. Ik heb hier hard voor gewerkt en zie dit echt als een beloning', reageert Cerny op de clubsite van Twente. 'De laatste tijd ging het erg goed en hoopte ik er al stiekem op. Als je er dan ook daadwerkelijk bij zit, voelt dat geweldig.'

Mogelijk kan Cerny woensdag zijn debuut maken in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland. Daarna wachten voor Tsjechië Nations League-duels met Israël en Slowakije.

Programma Tsjechië


Wo 11 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

Onlangs vertelde Cerny aan VI al het geweldig naar zijn zin te hebben in Enschede.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer V. Černý
Meer over V. Černý
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.