Cercle van Booy verspeelt zege, treffer en verlies Kuijt

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Cercle Brugge heeft in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Waasland-Beveren • De ploeg van trainer Foeke Booy kwam met 2-0 voor, maar kreeg in de laatste vijf minuten twee treffers om de oren • Tim Smolders (voormalig middenvelder van het failliete RBC Roosendaal) scoorde voor Cercle in de zevende en 78ste minuut • Kassim Doumbia maakte vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer, waarna Christophe Lepoint in de 88ste minuut de 2-2 scoorde • Cercle blijft door het gelijkspel onderaan de Belgische Eerste Klasse staan, na één seizoenshelft heeft de ploeg veertien punten •

• Zulte Waregem heeft aan het bezoek bij Bergen een punt overgehouden (1-1) • Mustapha Jarju bracht middenmoter Bergen in de 41ste minuut op voorsprong, Mbaye Leye maakte voor Zulte op slag van rust gelijk • Zulte heeft nu 41 punten, dat zijn er vijf minder dan Anderlecht • Trainer John van den Brom komt met Anderlecht zondag nog in actie bij RC Genk voor een ontmoeting met trainer Mario Been •

• Dankzij treffers van David Destorme in de 24ste minuut en Abdul-Yakuni Iddi in de 86ste minuut was KV Mechelen met 0-2 te sterk voor Beerschot AC • Bij Mechelen, getraind door Harm van Veldhoven, viel Thomas Enevoldsen na 83 minuten in • Mechelen staat nu tiende met 26 punten • Beerschot bezet de vijftiende en voorlaatste plaats met achttien punten • • Olympique Lyon heeft zich zonder al te veel moeite ontdaan van Olympique Nice • In eigen huis werd het 3-0 • Lisandro López, Anthony Réveillère en Bafetimbi Gomis maakten de doelpunten • Lyon staat nu gelijk met koploper Paris Saint-Germain, dat een iets beter doelsaldo heeft •

• Stade Rennes heeft zich na een tumultueus duel met AC Ajaccio op de vierde plaats in de Ligue 1 genesteld • De ploeg van trainer Frédéric Antonetti won met 2-4, nadat het duel zo'n twintig minuten voor tijd door onrust op de tribunes tijdelijk stil werd gelegd • Bijna alle doelpunten waren toen al gevallen, alleen Julien Ferret vergrootte de voorsprong nog • Adrian Mutu had in de tweede minuut Ajaccio op voorsprong gezet, waarna Ferret uit een strafschop gelijkmaakte •Fousseni Diawara maakte nog 2-1 voor Ajaccio, maar toen was het gedaan • Nadat Romain Allessandrini vlak voor rust gelijk had gemaakt, zette Cheick Diarra de voorsprong voor Rennes op het bord •

• Met Salomon Kalou in de basis heeft Lille ruim gewonnen van Montpellier: 4-1 • De voormalig Feyenoorder scoorde niet, maar kreeg wel een gele kaart in de 71 minuten dat hij op het veld stond • Nolan Roux opende de score voor Lille, waarna Dimitri Payet de 2-0 maakte • Roux maakte na ruim een uur de 3-0 en het laatste Lille-doelpunt was voor Ryan Mendes da Graça • De treffer van Souleymane Camara in de 82ste minuut van Montpellier was er puur een voor de statistieken • Lille bezet de gedeelde vijfde plaats in de Ligue 1, maar nummer elf Valenciennes heeft maar drie punten minder • Montpellier staat tiende • • Fenerbahçe is hard onderuit gegaan in eigen huis • De ploeg verloor ondanks een treffer van Dirk Kuijt met 1-3 van Karabükspor • Ilhan Parlak maakte in de 38ste minuut de eerste treffer, waarna Lomano Lua Lua drie minuten later de voorsprong verdubbelde • In de 69ste minuut scoorde Lua Lua opnieuw, terwijl de tegentreffer van Kuijt in de 75ste minuut er slechts een voor de eer bleek • Fenerbahçe staat nu vierde en verliest de aansluiting op Besiktas • Die ploeg staat, door de winst van vrijdag op Kayserispor (3-1), drie punten punten voor en is tweede • Karabükspor klimt door de zege naar de zesde plaats • Celtic heeft in eigen huis het laaggeplaatste Ross County pas in de tweede helft opzij gezet • Het werd 4-0 voor de regerend landskampioen • Nadat middenvelder Scott Brown in de eerste minuut na rust doel had getroffen, raakten de Schotten op stoom • Gary Hooper (twee keer) en James Forrest tilden de uitslag binnen zeventien minuten naar 4-0 • Met een wedstrijd minder gespeeld heeft de ploeg nu 37 punten; zeven meer dan achtervolger Motherwell • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.