Celtic verpest Rosenborg-debuut Coolen

Reacties

Het Rosenborg BK van de Nederlandse interim-trainer Rini Coolen wacht een loodzwaar karwei om de tweede voorronde van de Champions League te overleven. In de heenwedstrijd verloor de grootmacht uit Noorwegen woensdagavond met 3-1 bij Celtic.

Celtic verpest Rosenborg-debuut Coolen
Celtic
Celtic
3 - 1
Rosenborg BK
Rosenborg BK

Bijna een week geleden werd Coolen aangesteld bij Rosenborg, hij combineert zijn baan als hoofd jeugdopleiding voorlopig met die van interim-trainer. Kåre Ingebrigtsen werd namelijk op straat gezet, hoewel hij sinds zijn aanstelling in 2014 drie landstitels, twee Noorse bekers en twee Noorse supercups won. Momenteel staat de ploeg tweede in de competitie, op twee punten van koploper SK Brann.

Tijdens het debuut van Coolen nam Rosenborg op Celtic Park brutaal de leiding. Na een fraaie aanval belandde de bal bij Birger Meling, die in de korte hoek raak schoot. Op slag van rust neutraliseerde Odsonne Édouard die treffer echter door in een vol strafschopgebied aan te nemen en te scoren: 1-1. Direct ná de pauze zorgde Olivier Ntcham (foto) voor de Schotse voorsprong. Hij kapte zichzelf goed vrij en streelde de bal prachtig in de verre hoek.

Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor wederom Édouard. Het Franse talent (dat deze zomer voor een recordbedrag definitief overkwam van Paris Saint-Germain, nadat hij vorig seizoen al op huurbasis bij Celtic speelde) zorgde met een kunstig wippertje voor de 3-1. Daarmee wacht Coolen een hels karwei om de derde voorronde te bereiken.

Ook Ajax kwam woensdag in actie in de tweede voorronde, lees het verslag van de 2-0 zege op Sturm Graz hier.

Bate Borisov
Bate Borisov
0 - 0
HJK
HJK
Ludogorets
Ludogorets
0 - 0
FC Fehérvár
FC Fehérvár
Kukësi
Kukësi
0 - 0
Qarabağ
Qarabağ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.