Celtic verbaast heel Schotland met bizarre inhaalrace

In de Schotse Premier League verkeert Celtic in een flow. De club heeft na 24 speelronden als koploper vier punten voorsprong op aartsrivaal Glasgow Rangers.

Celtic verbaast heel Schotland met bizarre inhaalrace

'Het geheim is niet te veel naar de concurrent te kijken', stelt verdediger Glenn Loovens, wiens team komende zondag in de halve finale van het het League Cup-toernooi bij Falkirk speelt. 'We zijn puur op onze eigen prestaties gefocust, iedere wedstrijd beschouwen we als een finale. Zo lang Celtic zijn eigen duels blijft winnen, ligt de druk bij anderen.'

Op Celtic Park wordt met recht gesproken van een bizarre inhaalrace, aangezien begin november de achterstand op Rangers liefst vijftien (!) punten bedroeg. Hoogtepunt vormt zonder meer de voor eigen publiek gewonnen Old Firm op 28 december. Dankzij de 1-0 overwinning nam Celtic voor het eerst bezit van de koppositie.

Met drie opeenvolgende landstitels op zak leek Glasgow Rangers ook dit seizoen relatief eenvoudig op weg naar het kampioenschap. Inmiddels gaat de penibele financiële situatie op Ibrox Park zijn tol eisen en lijkt het bestuur gedwongen tot spelersverkopen. Slechts twee van de laatste vijf competitieduels wist Glasgow Rangers te winnen.

'De manager (Neil Lennon, red.) heeft een belangrijke rol in dit succes', zegt Celtic-aanvaller Anthony Stokes. 'Hij weet ons dag in dag uit te motiveren, ook in de tijden dat het minder liep. Ondanks de grote achterstand waren we optimistisch dat we Glasgow Rangers konden achterhalen. Het heeft me alleen wel verbaasd dat het zó snel gelukt is.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's