Celtic presenteert ex-Ajacied Kühn en geeft hem rugnummer 10

Reacties

Nicolas Kühn heeft Rapid Wien ingewisseld voor Celtic. De 24-jarige aanvaller brak nooit door bij Ajax, maar in Oostenrijk verdiende de Duitser een transfer naar de Schotse topclub.

Celtic presenteert ex-Ajacied Kühn en geeft hem rugnummer 10
© Celtic FC

'Ik ben erg blij met deze transfer en ik kan niet wachten om hier te spelen', reageerde Kühn op de website van zijn nieuwe club. 'De manager vertelde me dat hij me heel graag wilde hebben en we hadden een heel goed gesprek. Nu kijk ik ernaar uit om mijn teamgenoten en iedereen in het stadion te ontmoeten. Ik ben op meerdere plekken inzetbaar, ik kan op links spelen, als tweede spits of als nummer 10. Meestal heb ik echter op de rechterflank gespeeld.'

Als speler van Rapid Wien kwam Kühn in anderhalf jaar tijd tot zeven doelpunten en tien assists in 51 wedstrijden. Met zijn transfer naar Celtic lijkt hij dan toch zijn belofte in te lossen. Bij Ajax, waar hij twee jaar onder contract stond, kwam hij niet verder dan het beloftenelftal. In totaal speelde Kühn namens Jong Ajax 43 duels in de Keuken Kampioen Divisie. In januari 2020 maakte hij de overstap naar Bayern München. Eerst op huurbasis, in de zomer definitief.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer Premiership
Meer over Premiership
Meer N. Kühn
Meer over N. Kühn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.