Celtic is 2019 niet vergeten: geen erehaag voor Rangers

Reacties

Na negen jaar Celtic heeft Rangers FC de Schotse titel veroverd. De onttroonde kampioen is echter niet van plan de traditionele erehaag te vormen voor de nieuwe kampioen.

Celtic is 2019 niet vergeten: geen erehaag voor Rangers
© Pro Shots
Celtic
Celtic
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

De Old Firm is altijd al een wedstrijd vol emoties. De confrontatie tussen de twee rivalen van zondag heeft extra betekenis gekregen omdat Rangers als kampioen op Parkhead de strijd aangaat met Celtic.

Het is gebruikelijk dat de kersverse kampioen wordt geëerd met een erehaag na het behalen van de titel. Celtic is niet van plan mee te werken aan deze traditie, zo heeft manager John Kennedy bevestigd.

'We hebben erover gediscussieerd', vertelde Kennedy. 'Het heeft niets te maken met een gebrek aan klasse of iets in die geest, omdat we als club altijd klasse en waardigheid tonen en doen wat goed is. Maar deze spelersgroep ging in 2019 als kampioen naar Ibrox en kreeg toen ook niet het respect.'

'Het zijn nu diezelfde spelers van wie wordt gevraagd de erehaag te vormen. We hebben samen besloten dat het om de wedstrijd gaat. We parkeren het en focussen ons op de wedstrijd', aldus Kennedy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.