Celtic hoopt op Europese doorbraak: 'Duel met Feyenoord zou goede start zijn'

Reacties

Voor Celtic-manager Brendan Rodgers is het Champions League-duel met Feyenoord geen verplicht nummer, zo maakte hij dinsdagavond duidelijk tijdens een persmoment. Ongeacht het resultaat eindigt de Europa Cup I-winnaar van 1967 als laatste in Groep E.

Celtic hoopt op Europese doorbraak: 'Duel met Feyenoord zou goede start zijn'
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Welk team ik ook opstel, we gaan voor de winst. Bij Celtic bestaan er geen wedstrijden om niets. Helaas zullen we na kerst niet meer actief zijn in Europa, maar er is ook nog zoiets als trots', vertelde Rodgers aan het journaille.

Uit vijf groepswedstrijden peurde Celtic slechts één punt. Rodgers was juist naar Glasgow teruggekeerd om The Bhoys ook in Europa weer op de kaart te zetten. 'In deze competitie gaat het om constant een bepaald niveau halen. In fases is ons dat gelukt en speelden we echt goed. Op die momenten lieten we zien in deze competitie thuis te horen', aldus de vijftigjarige Noord-Ier.

'Je moet alleen consistent zijn, zo vergroot je je kans op een doorbraak in Europa. Die doorbraak gaat er in de nabije toekomst komen, woensdag zou een goede start zijn. We willen de kloof (met de Europese top, red.) verkleinen, wat een zware uitdaging is.'

In De Kuip won Feyenoord op 19 september met 2-0 van Celtic, dat het duel met negen spelers beëindigde door rode kaarten van Gustaf Lagerbielke en Odin Thiago Holm.

Rodgers kan woensdagavond bij het weerzien met Feyenoord - dat sowieso als derde zal eindigen in Groep E - geen beroep doen op Cameron Carter-Vickers, Daizen Maeda, Liel Abada en Reo Hatate. Wat betreft de vermoedelijke opstelling is het puzzelen, maar veel Schotse media komen hierop uit:

Vermoedelijke opstelling Celtic:
Hart; A Johnston, Phillips, Scales, Taylor; Iwata, O'Riley, McGregor; Furuhashi, Oh, Palma

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.