Celtic helpt VVV-Venlo aan Giakoumakis-miljoenen

Reacties

De Eredivisie-topscorer van vorig seizoen heeft zijn miljoenentransfer te pakken. Georgios Giakoumakis tekent een vierjarig contract bij Celtic. VVV-Venlo ontvangt 2,5 miljoen euro voor de Griekse spits en daar kan nog een half miljoen aan bonussen bij komen.

Celtic helpt VVV-Venlo aan Giakoumakis-miljoenen
© Pro Shots

Ook hebben de Limburgers een doorverkooppercentage bedongen bij de Schotse topclub. Plaatselijke media meldden een mogelijke bonus van vijftien procent. Technisch directeur Stan Valckx had in eerste instantie als vraagprijs voor Giakoumakis - afgelopen seizoen topschutter in de Eredivisie met 26 goals - een bedrag van vijf miljoen euro genoemd en was al gezakt naar 3,5 miljoen. De nu afgesproken constructie biedt VVV uitzicht op meer en werd als voldoende gezien. De Limburgse club betaalde vorige zomer twee ton aan AEK Athene voor de Griekse aanvaller.

Giakoumakis kwam dit seizoen niet in actie voor de degradant, die hem mede uit angst voor blessures en dus mogelijke kapitaalvernietiging aan de kant hield. Afgelopen week leek de Griek nog richting Werder Bremen te verkassen. Hij sprak ook met vertegenwoordigers van de Tweede Bundesliga-club en zei een goed gevoel te hebben bij Werder. Die club gaf echter uiteindelijk de voorkeur aan Marvin Ducksch van Hannover 96 en zegde Giakoumakis af.

Intussen sluimerde de belangstelling van Celtic al. Manager Ange Postecoglu gaf het laatste zetje. De Griekse roots van de Celtic-trainer zijn ongetwijfeld een factor bij de transfer, maar ook de manier van voetballen en de rol van Giakoumakis maakten hem duidelijk dat een overstap naar Glasgow een prima keuze is. Celtic toonde al eerder belangstelling, maar hikte toen tegen de vraagprijs aan. Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League – ten koste van AZ – verschafte de club de extra financiële mogelijkheden om Giakoumakis alsnog te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.