Celtic haalt fors uit tegen Saint Mirren

Celtic heeft met 7-0 gewonnen van Saint Mirren. Grote man was Shunsuke Nakamura die drie goals maakte voor The Bhoys.

Celtic haalt fors uit tegen Saint Mirren

De titelstrijd in Schotland blijft een spannende race tussen de bekende twee ploegen Celtic en Glasgow Rangers. Celtic toonde uitstekende vorm door Saint Mirren een fors pak slaag te geven. Met Jan Vennegoor of Hesselink in de basis werden de bezoekers direct onder druk gezet en beloonde Nakamura het offensief al snel met zijn eerste treffer.

Na een half uur spelen legde Saint Mirren-verdediger Jack Ross Scott MacDonald neer in het strafschopgebied en mocht vertrekken met een rode kaart. Chris Smith keerde de gegeven strafschop van Vennegoor of Hesselink en had ook een antwoord op de rebound van de oud PSV- en FC Twente-speler.

Na het vertrek van Ross werd Saint Mirren helemaal weggespeeld en de 7-0 had zelfs hoger uit kunnen vallen. Naast de drie treffers van Nakamura wisten ook nog Marc Crosas en Scott Brown (twee keer) te scoren. De ellende van de bezoekers werd gesymboliseerd door John Potter die in eigen doel kopte.

Celtic staat nu weer in punten gelijk met stadgenoot Rangers, die ondanks de ruime zege van Celtic nog wel een beter doelsaldo hebben.

Bekijk hier al onze video's