Cech haalt uit naar Leverkusen vanwege grap op Twitter

Reacties

Een grap op het Twitter-account van Bayer Leverkusen heeft kwaad bloed gezet bij Petr Cech. De doelman van Arsenal liet weten teleurgesteld te zijn dat de Duitse club niet dezelfde normen en waarden hanteert als The Gunners.

Cech haalt uit naar Leverkusen vanwege grap op Twitter

Arsenal betaalde in juni 25 miljoen euro aan Leverkusen voor Bernd Leno, die Cech zou moeten opvolgen als eerste doelman. Unai Emery, die Arsène Wenger opvolgde als manager van de Noord-Londense club, besloot zondag echter om Leno op de bank te houden tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Manchester City kreeg Cech de voorkeur, maar die schoot de bal bijna in zijn eigen doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een fan van Arsenal zette de actie van Cech op Twitter en de social media-afdeling van Leverkusen reageerde gevat:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die opmerking werd totaal niet gewaardeerd door Cech, die een dag later op Twitter zijn ongenoegen uitsprak. 'We delen belangrijke normen en waarden die van ons een grote club maken, niet alleen op voetbalgebied. Eerlijke competitie, professionaliteit en sportiviteit zijn de belangrijkste aspecten die je jonge voetballers leert en het is triest om te zien wanneer andere clubs niet dezelfde normen en waarden delen.'

Bayer Leverkusen reageerde niet veel later. 'Hoi Petr, het lijkt erop dat onze grap over het willen zien van Leno, onze voormalige speler, een beetje harder/persoonlijker is aangekomen dan bedoeld. Het was slechts een grap. Wij zijn allen voor de normen en waarden die je aanhaalt en wensen jou en je grote club al het beste. Uitstekende redding op Sergio Agüero!'

Overigens kwam Cech tegen City vaker in de problemen, maar dat kwam volgens Sam Allardyce door Emery. 'Wat doet City? Druk zetten, druk zetten en nog eens druk zetten. Waarom probeer je dan telkens vanuit achteruit de voetballende oplossing? De fans van Arsenal juichten zelfs als de bal de andere helft een keer bereikte', aldus Allardyce, vorig seizoen manager van Everton en nu als analyticus actief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.