Cavani pikt sambavoetbal Neymar op en helpt PSG langs Saint-Étienne

Paris Saint-Germain is ook na de vierde speelronde in Frankrijk ongeslagen gebleven. Vrijdagavond werd Saint-Étienne, dat de voorgaande drie competitieduels won, opzij gezet: 3-0. Edinson Cavani maakte indruk met twee doelpunten, vooral de 3-0 was een plaatje.

In zijn eerste twee duels voor PSG maakte Neymar drie treffers en leverde hij ook drie keer een assist. Tegen Saint-Étienne kon de duurste speler in de historie niet werken aan zijn doelpuntentotaal. Edinson Cavani deed dit wel. De spits verdiende in de twintigste minuut een penalty en benutte het buitenkansje zelf. Voor Cavani was het zijn 39ste doelpunt in zijn laatste 39 competitieduels.

In de tweede helft schoten de hoofdstedelingen al snel de hoop van Saint-Étienne aan diggelen. Zeven minuten in het tweede bedrijf legde Marquinhos een vrije trap van Neymar bij de tweede paal met de borst terug op Thiago Motta, die van dichtbij niet kon missen. In de slotfase gunde trainer Unai Emery een andere aanwinst nog zijn debuut. Yuri Berchiche, voor zestien miljoen euro overgekomen van Real Sociedad, verving tien minuten voor tijd Layvin Kurzawa. Daarna maakte Cavani nog zijn vijfde doelpunt van het Ligue 1-seizoen. De Uruguayaan liet zien dat hij het sambavoetbal van Neymar al opgepikt heeft, aangezien hij een lage voorzet van Thomas Meunier achter zijn standbeen binnenwerkte: 3-0. Cavani is momenteel gedeeld topscorer van de Ligue 1, ook Radamel Falcao maakte vijf goals.

PSG kan door de winst achterover leunen en zal de blik vooral richten op komende zondag. Dan speelt AS Monaco - als enige andere ploeg ook nog ongeslagen in de Ligue 1 - een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille (aftrap 21.00 uur). PSG speelt de volgende competitiewedstrijd tegen FC Metz, waarna het Europese avontuur begint voor de club uit Parijs. PSG speelt dit seizoen in Groep B van de Champions League tegen Bayern München, Celtic en Anderlecht.