Cavani en Meunier blijven weg bij PSG na 'onaangename verrassing'

Reacties

Paris Saint-Germain heeft maandag de training hervat in de hoop dat het later deze zomer nog drie prijzen kan winnen, nadat het door het stilleggen van de Ligue 1 al was uitgeroepen tot kampioen. De vraag is wel hoeveel spelers trainer Thomas Tuchel vanaf volgende maand nog tot zijn beschikking heeft.

Cavani en Meunier blijven weg bij PSG na 'onaangename verrassing'
© Pro Shots

Edinson Cavani en Thomas Meunier zijn volgende Franse media namelijk niet van plan hun tot 30 juni lopende contract kortstondig te verlegen, zodat ze nog in actie kunnen komen in de Champions League (vanaf 12 augustus) en in de bekerfinales tegen Saint-Étienne (24 juli, Coupe de France) en Olympique Lyon (31 juli, Coupe de la Ligue). De Uruguayaanse spits en de Belgische rechtsback ontbraken maandag dan ook volgens L'Equipe.

Dat Cavani en Meunier weigeren hun contract met twee maanden te verlengen, was een onaangename verrassing voor PSG. Het geeft Tuchel immers minder opties in de zomermaanden. De Duitse coach zal opgelucht zijn dat aanvoerder Thiago Silva volgens Franse media wel bereid is zijn vertrek uit te stellen tot na het Champions League-minitoernooi in Portugal, net als aanvaller Eric Maxim Choupo-Moting.

Dat de Braziliaan en de Kameroener zich maandag wel meldden op het Camp de Loges, is wat dat betreft een teken aan de wand. Ook Layvin Kurzawa gaf acte de présence. De Franse linksback leek al op weg naar de uitgang, maar kan volgens de laatste berichten nu opeens een nieuw vierjarig contract tekenen. Het aantrekken van een alternatief is namelijk een stuk duurder. Kurzawa gaat echter alleen akkoord bij een flinke salarisverhoging.

Zo wordt de voorbereiding van PSG op de belangrijke zomermaanden overschaduwd door contractperikelen. En dan heeft Tuchel nog een ander probleem op te lossen. Zijn spelers staan al drie maanden stil, nadat de Ligue 1 als een van de weinige Europese competities voortijdig werd afgebroken. Wat dat betreft komt het heel goed uit dat de bekertoernooien wel worden afgemaakt. Zo kan PSG zich toch nog enigszins voorbereiden op het CL-slot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.