Castagne na botsing ontsnapt aan persoonlijk drama: 'Bijna einde carriére'

Reacties

Het had niet veel gescheeld, of de carrière van Timothy Castagne was in één klap afgelopen geweest. De 25-jarige rechtsback van België liep in het eerste EK-duel een oogblessure op, die kwetsuur heeft hem bijna zijn loopbaan gekost.

Castagne na botsing ontsnapt aan persoonlijk drama: 'Bijna einde carriére'
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Rusland
Rusland

In de eerste groepswedstrijd van De Rode Duivels (3-0 zege op Rusland) ging het afgelopen zaterdag na een halfuurtje flink mis voor de back van Leicester City. Hij kwam hard in botsing met een tegenstander en moest naar de kant met een hoofdblessure, later bleek hij een dubbele breuk in zijn oogkas te hebben opgelopen. Het betekende direct einde EK voor Castagne, die geopereerd moest worden.

Die ingreep is inmiddels geweest en was bijzonder zwaar, zo meldt Het Nieuwsblad. Tijdens de zes uur (!) durende operatie moest veel bot worden verwijderd, er wacht hem nu een revalidatie van zo'n twee maanden. Het had echter nog veel erger kunnen zijn, schrijft de krant. 'Was de blessure drie centimeter hoger, dan was dat het einde van zijn carrière', zo zou de dokter hebben geconludeerd. In dat geval had Castagne namelijk moeten vrezen voor 'neurologische gevolgen'.

België speelt donderdag in de tweede EK-wedstrijd tegen Denemarken, dat duel begint om 18.00 uur.

Denemarken
Denemarken
1 - 2
België
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.