Casillas, Zidane en Roberto Carlos bejubelen onverwachte Real Madrid-held

Reacties

De opluchting is groot bij Real Madrid, dat zaterdagavond met de schrik vrijkwam in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (2-0). Dat gebeurde na een belangrijke goal van Éder Militão, die zijn kans grijpt nu de blessureproblemen achterin groot zijn.

Casillas, Zidane en Roberto Carlos bejubelen onverwachte Real Madrid-held
© Pro Shots

De spoeling is dun achterin bij Real, waar Sergio Ramos, Ferland Mendy en Dani Carvajal door blessures ontbraken. Bovendien viel Raphaël Varane uit. Des te prettiger is het voor Zidane dat Militão in de eindfase van zijn tweede seizoen bij De Koninklijke eindelijk aantoont waarom Real vijftig miljoen euro aan FC Porto heeft betaald om de 23-jarige Braziliaan over te nemen. De vervanger van Ramos was verdedigend opnieuw ijzersterk en kopte in de 76ste minuut de bevrijdende 1-0 binnen uit een corner van Isco.

Na de wedstrijd werd Militão overladen met complimenten. De mooie woorden kwamen onder anderen van Real-grootheden. Roberto Carlos gaf bij Movistar+ aan zich nooit echt zorgen te hebben gemaakt over zijn landgenoot: 'We kennen de manier van spelen van Éder. In Brazilië speelde hij sterk bij São Paulo en hier in Madrid heeft hij met Ramos, Varane en Nacho de beste leraren aan zijn zijde. Hij leert veel van de anderen en groeit iedere wedstrijd weer. De goal zorgde natuurlijk voor geweldige vreugde, maar mij gaat het ook om het vertrouwen waar hij mee speelt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud-topdoelman Iker Casillas liet via Twitter zijn waardering voor Militão blijken, terwijl Jorge Valdano (voormalig speler en trainer van De Koninklijke) bij AS de schijnwerpers op de centrumverdediger plaatste. 'Toen Zidane een beroep op hem deed, was hij fysiek helemaal in orde en daarna won hij wedstrijd na wedstrijd vertrouwen. Hij is een geweldige kopper', zei de Argentijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zinedine Zidane reageerde op de vragen over Militão zoals we hem kennen: rustig. De coach stipte aan dat de jonge verdediger zich ook geweldig heeft opgesteld in de tijden dat hij reserve was. 'Ik ben erg blij voor Militão. Toen hij niet speelde, bleef hij kalm. Hij werkte hard en wachtte op zijn kans. Nu doet hij het erg goed. Hij had zelfs nog één of twee keer vaker kunnen scoren', aldus Zidane, die met zijn ploeg door de zege op Osasuna de druk weer verhoogde op Barcelona. Koploper Atlético Madrid had eerder op de zaterdag al met 0-1 gewonnen van Elche. Barça speelt zondagavond om 21.00 uur uit tegen Valencia.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.