Casillas gaat na hartaanval verder in andere functie bij Porto

Reacties

Iker Casillas gaat voorlopig verder als lid van de technische staf van FC Porto. Dat besluit is genomen nadat de 38-jarige Spanjaard eind vorig seizoen werd geveld door een hartaanval.

Casillas gaat na hartaanval verder in andere functie bij Porto

Porto meldt dat Casillas in zijn nieuwe functie de tijd krijgt om volledig te herstellen. Of de voormalig speler van Real Madrid daarna weer terugkeert binnen de lijnen als keeper, is nog onduidelijk. Als lid van de technische staf moet de 167-voudig international de verbinding zijn tussen de spelersgroep en de trainer en de directie. Mogelijk wordt zijn takenpakket later uitgebreid met andere functies binnen de club.

'Ik ga iets anders doen dat ik gewend ben', zegt Casillas tegenover het clubkanaal. 'De mister sprak vorig seizoen met me toen het gebeurde en vertelde me dat hij wilde dat ik bij de club zou blijven om dicht bij de spelers te staan, en dan vooral de jongere spelers, omdat er veel zou gaan veranderen. Ik zal mijn best doen om mijn ploeggenoten te helpen', aldus de voormalig wereld- en Europees kampioen.

Casillas werd op 1 mei tijdens een training van Porto getroffen door een hartaanval. Begin deze maand meldde de legendarische keeper zich, exact twee maanden na het voorval, weer bij de Portugese topclub. Afgelopen seizoen was de Spanjaard, die in 2015 overkwam van Real Madrid, met 42 optredens een vaste waarde onder de lat. Het leverde hem in maart een nieuw eenjarig contract op. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Casillas
Meer over Casillas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.