Casemiro en Navas behoeden Real voor blamage

Real Madrid heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan het bezoek aan Las Palmas (1-2). Doelman Keylor Navas bewees daarbij zijn waarde voor De Koninklijke.

In de tiende minuut dook Willian José plotseling op voor Navas. De Braziliaanse spits moest zijn meerdere erkennen in de Costa Ricaanse doelman van Real Madrid. Het bleek typerend voor de wedstrijd, waarin Sergio Ramos met een rake kopbal de gasten halverwege de eerste helft op voorsprong had gezet.

Want Las Palmas stelde Navas veelvuldig op de proef, terwijl ook rechtsback Alvaro Arbeloa zijn eigen doelman in de problemen bracht. Maar de goalie weigerde te capituleren en was zo de reddingsboei die Real Madrid uiteindelijk de drie punten opleverde.

Navas moest in de 87ste minuut weliswaar een antwoord schuldig blijven op een inzet van Las Palmas, toen Willian José voor de verdiende gelijkmaker tekende, maar enkele minuten later maakte de vreugde bij Las Palmas plaats voor een nieuwe teleurstelling. Casemiro bezorgde Real Madrid met een rake kopbal namelijk alsnog de winst.

De ploeg van trainer Zinedine Zidane, die Sergio Ramos in de slotfase nog zijn tweede kaart zag incasseren, blijft door de zege in het spoor van Barcelona en Atlético Madrid. Las Palmas staat als nummer vijftien nog in de gevarenzone.