Cardiff klaagt Nantes aan en eist honderd miljoen na dood Sala

Reacties

Cardiff City heeft een rechtszaak aangespannen tegen Nantes. De club uit Wales eist een bedrag van maar liefst honderd miljoen euro van de Fransen. Dit als gevolg van de dood van aanvaller Emíliano Sala in 2019.

Cardiff klaagt Nantes aan en eist honderd miljoen na dood Sala
© Pro Shots

In de winterse transferperiode van het seizoen 2018-2019 nam Cardiff de Argentijn over van Nantes. De toen 28-jarige spits overleed echter, twee dagen nadat hij zijn contract tekende, door een vliegtuigongeluk. Onderweg naar Wales crashte het vliegtuig waarin Sala zich bevond. Die werd hem fataal.

Persbureau AFP meldde maandag dat Nantes bevestigde dat Cardiff de rechtszaak aan had gespannen. Dit gebeurde nadat de clubs er niet uit konden komen over de financiële afhandeling van de zaak. In 2019 moest Cardiff nog zes miljoen betalen aan Nantes. Toen schatte Cardiff de schade nog op zeventien miljoen euro, het aankoopbedrag van Sala, maar nu eist de club uit Wales honderd miljoen euro.

De honderd miljoen zou volgens Cardiff ook komen door het 'inkomstenverlies' na de dood van Sala. Nantes maakt zich geen zorgen over de nieuwe stap van Cardiff, dat volgens de Franse advocaten alleen maar tijd wil winnen in de zaak. 'Na duidelijk te zijn afgewezen door FIFA, CAS en het Zwitserse federale hof, opent Cardiff een nieuw absurd juridisch front', meldden de advocaten. 'Cardiff schatte de zogenaamde schade eerst op 17 miljoen en die eis werd verworpen. Nu, voor een civiele rechtbank, schat Cardiff dezelfde schade op 100 miljoen euro.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.