Caputo heeft hoofdrol in Italiaans sprookje: 'Ik betaal het bier voor iedereen'

Reacties

Francesco Caputo heeft een van de mooiste avonden van zijn leven beleefd. De 33-jarige aanvaller debuteerde bij de Italiaanse nationale ploeg en scoorde direct. De laatbloeier kon na afloop zijn geluk niet op.

Caputo heeft hoofdrol in Italiaans sprookje: 'Ik betaal het bier voor iedereen'
© Pro Shots

Caputo werd met zijn goal bij de 6-0 zege op Moldavië de oudste speler ooit die scoorde bij zijn debuut voor La Squadra Azzurra. Tegenover de Italiaanse pers toonde de spits van Sassuolo zijn blijdschap: 'Na zo'n lange reis mijn debuut voor de nationale ploeg maken, is het maximale waar ik op had kunnen hopen. Met veel plezier betaal ik het bier voor iedereen. Nu wil ik gewoon doorgaan.'

De kersvers international speelde lang onder de radar in Italië. In totaal kwam hij driehonderd keer in actie in de Serie B, waar hij onder andere bij Bari speelde, een club waar hij een groot zwak voor heeft. In de Serie A scoorde hij in het seizoen 2018/19 al zestien keer voor Empoli en vorig jaar volgden 21 competitiegoals bij Sassuolo. In het kersverse seizoen staat Caputo alweer op drie goals.

Zorgt zijn late doorbraak niet voor spijt? Had hij niet eerder voor zijn kans bij een stabiele Serie A-club moeten gaan? 'Iedereen heeft zijn eigen pad om te volgen. Misschien heb ik niet het beste van mezelf kunnen laten zien in die jaren en misschien hield ik wel teveel van Bari en bleef ik er daarom te lang. Maar nadat ik vertrok, besefte ik wat ik nog allemaal in huis had', sprak Caputo.

Bondscoach Roberto Mancini heeft voor de routinier de deur al open gezet richting het EK van volgende zomer. Ook voor de dertiger is er plek als hij zo blijft spelen. Caputo heeft van het halen van de EK-selectie al een doelstelling gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.