Captain Tagliafico ziet Simeone zijn kans grijpen bij Messi-loos Argentinië

Argentinië is goed begonnen aan de verwerking van het WK-trauma. De jongelingen blonken uit tegen Guatemala, de eerste tegenstander sinds het drama in Rusland, waar het na een ontsnapping in de groepsfase in de achtste finale al werd uitgeschakeld door de latere winnaar Frankrijk.

Argentinië
Argentinië
3 - 0
Guatemala
Guatemala

De nieuwe bondscoach Lionel Scaloni kondigde in augustus al een renovatie aan bij de nationale ploeg van Argentinië. Slechts negen WK-gangers werden in de selectie opgenomen en onder anderen Sergio Agüero, Ángel Di María en Gonzalo Higuaín werden buiten de ploeg gehouden. Ook Lionel Messi werd niet geselecteerd na een gesprek met Scaloni. Het is nog onduidelijk of de Barcelona-ster zijn interlandloopbaan een vervolg wil geven.

Bij afwezigheid van Messi droeg Nicolás Tagliafico de aanvoerdersband in de oefenwedstrijd. De Ajacied zag dat Argentinië sterk begon in Los Angeles. Er waren in de eerste helft volop kansen tegen Guatemala. River Plate-middenvelder Gonzalo Martínez zorgde in de 27ste minuut vanaf elf meter voor de 1-0 en de door Paris Saint-Germain aan Real Betis verhuurde Giovani Lo Celso maakte even later de 2-0.

Toen moest het hoogtepunt voor de sterk spelende debutant Giovanni Simeone (rechts op de foto) nog komen. De zoon van Atlético Madrid-coach en oud-international Diego Simeone geldt als een van de potentiële sterren van de nieuwe generatie. De 23-jarige aanvaller van Fiorentina toonde zijn klasse vlak voor rust. Na een steekpass passeerde hij zijn directe tegenstander op snelheid en liet hij doelman Paulo César Motta kansloos met een hard schot.

Argentinië nam na rust gas terug en Guatemala wist de stand op 3-0 te houden. Tagliafico, die nog wel geel kreeg, maakte de negentig minuten vol.

Verenigde Staten
0 - 2
Brazilië
Brazilië

Brazilië is sterk gestart in de periode na het WK. Met sterren als Neymar, Philippe Coutinho en Roberto Firmino in de basis werd de Verenigde Staten overtuigend verslagen. In de eerste helft werd het verschil al gemaakt. Na een uitstekende versnelling van Douglas Costa tikte Firmino in de elfde minuut de 0-1 al binnen. Neymar verdubbelde in de 43ste minuut de marge door een strafschop te benutten. In de tweede helft wisselde bondscoach Tite volop en debuteerde Everton-aanvaller Richarlison.