Captain Suarez leidt Liverpool naar ruime zege bij de Spurs

Liverpool heeft het verschil met koploper Arsenal verkleind tot twee punten dankzij een knappe overwinning op bezoek bij Tottenham Hotspur (0-5). Luis Suarez was opnieuw de grote man aan de kant van The Reds.

Vanwege de blessure van captain Steven Gerrard en de plek op de bank van vice-aanvoerder Daniel Agger, die afgelopen week nog ziek was, mocht Suarez de band om zijn arm dragen en hij leidde Liverpool met verve. De voormalige Ajax-aanvaller scoorde twee keer, was goed voor twee assists en ook bij het vijfde doelpunt betrokken.

Op aangeven van Jordan Henderson opende Suarez in de achttiende minuut de score. De Uruguayaan bleef knap op de been en schoof met links binnen. Vijf minuten voor rust verdubbelde Henderson de voorsprong op White Hart Lane. Nadat Suarez eerst op Tottenham-doelman Hugo Lloris stuitte, was de middenvelder wél trefzeker.

Bij de start van de tweede helft kreeg Roberto Soldado op aangeven van Lewis Holtby een uitstekende kans om de spanning terug te brengen, maar de Spaanse spits faalde. Toen Paulinho na ruim een uur ook nog eens een rode kaart kreeg na een te hoog geheven been richting Suarez, was het verzet van de thuisclub definitief gebroken.

Voorzet
Uit een voorzet van Suarez schoot Jon Flanagan hard 0-3 in. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool. Negen minuten later zorgde Suarez met zijn tweede van de avond voor de vierde treffer van de bezoekers. Het slotakkoord was voor Raheem Sterling, die in de 89ste minuut na een assist van Suarez de eindstand bepaalde op 0-5.

Door de overwinning bezet Liverpool weer de tweede plaats in de Premier League, met 33 punten uit zestien duels. Koploper Arsenal - dat zaterdag met 6-3 verloor bij Manchester City - heeft twee punten meer. Tottenham Hotspur staat zevende met zes punten achterstand op Liverpool.