Capello haalt 33-jarige Davies bij Engelse selectie

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, heeft verrassend Kevin Davies opgeroepen voor The Three Lions die 12 oktober Montenegro ontmoeten. De 33-jarige aanvaller van Bolton Wanderers maakt zijn debuut in de Engelse selectie.

Capello haalt 33-jarige Davies bij Engelse selectie

'Het was een forse schok om eerlijk te zijn', vertelde Davies aan BBC Radio over zijn uitverkiezing. 'Het telefoontje kwam en ik moest even een minuutje of tien gaan zitten. Nadat ik het een beetje had laten bezinken, dacht ik bij mezelf word ik in de maling genomen? Nu ik er eenmaal bij zit wil ik de mogelijkheid grijpen om te laten zien wat ik waard ben en hoop ik speeltijd af te dwingen voor de wedstrijd tegen Montenegro.'

De uitnodiging van Davies komt voort uit de vele blessures waarmee Engelse voorhoedespelers mee kampen. Zo kreeg Capello van Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Fulham-speler Bobby Zamora en Gabriel Agbonlahor van Aston Villa afmeldingen vanwege kwetsuren. Naast Davies selecteerde de Italiaanse oefenmeester Darren Bent (Sunderland), Peter Crouch van Tottenham Hotspur en Wayne Rooney (Manchester United) voor de voorste linie.

Bekijk hier al onze video's