Canales goud waard voor Valencia, Villarreal gelijk

Valencia heeft in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op het gepromoveerde Granada. Villarreal liep thuis tegen puntenverlies aan in het duel met Real Zaragoza.

Valencia - Granada 1-0Valencia gaat na zaterdag aan kop in Spanje. Van Granada werd met 1-0 gewonnen. Sergio Canales werd matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Al in de vierde minuut was Canales trefzeker. Een hard afstandsschot bleek na afloop een gouden ingeving van de huurling van Real Madrid. Bijna negentig minuten hield de thuisploeg vervolgens stand.

Doordat het Valencia, waar Hedwiges Maduro tot kort voor tijd meespeelde, niet lukte om meer te scoren bleef het de gehele wedstrijd spannend. Kansen gingen over en weer en met name Roberto Soldado was dicht bij het verdubbelen van de score. Ondanks het dappere spel dat Granada bij vlagen vertoonde, kwam het niet meer tot scoren. Valencia leidt momenteel de Primera División met dertien punten. De koppositie kan zondag weer ingeleverd worden, als de resterende ploegen in actie komen.

Villarreal - Real Zaragoza 2-2Villarreal heeft zijn draai nog niet gevonden in de Primera División. El Submarino Amarillo kwam pas één keer tot een overwinning dit seizoen. Ook zaterdagavond stelde de ploeg teleur. Luis García opende namens Zaragoza de score. Dat Giuseppe Rossi vervolgens binnen vijf minuten de gelijkmaker verzorgde, stelde de thuisploeg gerust. Een verzilverde strafschop, fraai door middel van een stiftje genomen, zette de ploegen op gelijke hoogte.

Nog geen vijf minuten later, op slag van rust, was het Zaragoza dat weer op voorsprong kwam via Pablo Barrera. Villarreal had ook in de tweede helft moeite om het tempo te bepalen. De ploeg van Jonathan de Guzman, die in de basis startte, kwam pas tot scoren toen Zaragoza met tien man op het veld stond. Een tweede gele kaart voor Maurizio Lanzaro betekende de redding voor de thuisploeg. Van de overtalsituatie werd geprofiteerd door Hernán Pérez: 2-2.

Overige uitslagenOsasuna - Real Mallorca 2-2Racing Santander - Rayo Vallecano 1-1 Foto: VI Images