Canada haalt opgelucht adem: WK niet in gevaar voor sterspeler

Reacties

De schrik zat er goed in toen Alphonso Davies zaterdag in het Olympisch Stadion in Berlijn geblesseerd van het veld stapte. Een dag later blijkt de schade mee te vallen. Het WK komt niet in gevaar voor de verdediger van Bayern München.

Canada haalt opgelucht adem: WK niet in gevaar voor sterspeler
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Bayern boekte een benauwde zege op Hertha BSC (2-3), maar hield toch kopzorgen over aan het bezoek aan de Duitse hoofdstad. Na iets meer dan een uur greep Davies met een pijnlijke grimas naar zijn bovenbeen. De Canadees international kon niet verder en werd vervangen door Lucas Hernández.

Uit onderzoek is gebleken dat Davies een spiertje in zijn dijbeen heeft gescheurd. Dat betekent dat de linkervleugelverdediger de resterende wedstrijden voor de winterstop moet missen, maar ook dat het WK in Qatar niet in gevaar komt.

Canada plaatste zich voor het eerst sinds 1986 voor de eindronde. De Canadezen nemen het in de groepsfase op tegen België, Kroatië en Marokko.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO

Spelersprofiel

A. Davies


Geboortedatum:
2 november 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Buduburam
Nationaliteit
Canada
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Canada
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.