Cambuur zet MVV te kijk en evenaart clubrecord

Er staat voorlopig geen maat op SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdagavond werd ook MVV Maastricht met speels gemak verslagen, Robert Mühren is ondertussen goed begonnen aan zijn poging om zijn doelpuntentotaal van afgelopen seizoen te verbreken.

MVV Maastricht
1 - 7
SC Cambuur
SC Cambuur

De spits scoorde in het afgebroken seizoen 26 keer en zou eigenlijk deze zomer terugkeren naar werkgever Zulte Waregem. Cambuur slaagde er echter in om de spits nogmaals te huren en lijkt daarmee een garantie op doelpunten te hebben. Tegen MVV was het weer tweemaal raak, de spits maakte nog voor rust de 0-3 en 0-4 in Maastricht. Daarvoor waren Robin Maulun (vrije trap) en Mees Hoedemakers (van richting veranderd schot) trefzeker.

Na rust ging Cambuur vrolijk verder met scoren. Jamie Jacobs knikte raak na een voorzet van Issa Kallon en vervolgens kwam Jarchinio Antonia tweemaal tot scoren. Vooral de zevende van Cambuur was een beauty: Maulun vond Antonia met een schitterende pass en de afronding met een stiftje mocht er ook zeker wezen. Door de zeven goals van Cambuur mocht de eretreffer van Joeri Schroyen, die vlak voor rust vanaf elf meter scoorde, eigenlijk de titel van eretreffer niet dragen.

Cambuur stevende vorig seizoen af op promotie naar de Eredivisie, maar scoorde dat seizoen geen enkele keer zevenmaal in één duel. De 1-7 op bezoek bij MVV is een evenaring van het clubrecord van Cambuur, nooit eerder werd een uitwedstrijd met zulke cijfers gewonnen. Vorig jaar werd het clubrecord nog aangescherpt door een 0-6 overwinning bij Jong Ajax.