Cambuur met de schrik vrij tegen Topklasser Scheveningen

Bartholomew Ogbeche heeft SC Cambuur tijdens het thuisduel met Scheveningen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi behoed voor een afgang. In de verlenging brak de spits uit Nigeria de ban voor de club uit Leeuwarden.

In de achtste minuut hield heel Leeuwarden zijn adem in, maar scheidsrechter Tom van Sichem keurde een doelpunt van Scheveningen af vanwege buitenspel. Daarna trok Cambuur de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar het ontbrak de ploeg van trainer Henk de Jong aan scherpte in de afronding.

Erik Bakker, Bob Schepers, Ogbeche (foto) en invaller Albert Rusnák kregen kansen namens de thuisclub, maar ook de amateurs waren gevaarlijk. Cambuur-doelman Harm Zeinstra kon tot twee keer toe maar net een treffer van Mehmet Aldogan voorkomen.

Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Scheveningen een flinke tegenvaller te verwerken, aangezien Levi Schwiebbe zijn tweede gele kaart van de wedstrijd incasseerde. De bezoekers moesten de verlenging dus aanvangen met tien tegen elf en daarin ging het mis voor de Topklasser. Ogbeche zorgde voor 1-0 en kort voor tijd besliste Schepers uit een counter de wedstrijd.