Cambuur kan het zich in Waalwijk veroorloven strafschop te missen

Reacties

RKC Waalwijk heeft zondag zijn meerdere moeten erkennen in SC Cambuur, dat aan één goal genoeg had voor het eerste Eredivisie-succes in oktober.

Cambuur kan het zich in Waalwijk veroorloven strafschop te missen
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

SC Cambuur had donderdag in de eerste ronde in de strijd om de KNVB-beker weer het fijne gevoel gekregen dat de Leeuwarder formatie in heel oktober in de Eredivisie had gemist; het gevoel van de zege.

Drie dagen na de bekeroverwinning op de amateurs van Ajax lonkte al vroeg in de wedstrijd een eerste serieuze stap op weg naar een volgend succes voor SC Cambuur. In Waalwijk kreeg de Leeuwarder formatie in de negende minuut een uitgelezen kans de score te openen.

Penalty
Na een overtreding van Dario Van den Buijs op Doke Schmidt was scheidsrechter Edwin van de Graaf onverbiddelijk: strafschop. Het buitenkansje was echter niet besteed aan Robin Maulun, die zijn inzet zag worden gekeerd door doelman Etienne Vaessen.

De misser bleef uiteindelijk zonder gevolgen. Na ruim een uur was het Issa Kallon die Cambuur aan een voorsprong hielp. De aanvaller gleed na een voorzet van Nick Doodeman de bal in het Waalwijkse doel. Het bleek doorslaggevend. 

RKC, dat voor rust tevergeefs een strafschop claimde, was niet bij machte de nederlaag te voorkomen. De ploeg van trainer Joseph Oosting had daarbij wel de nodige pech met onder meer een kopbal op de lat en twee Leeuwarder reddingen op de doellijn. Ook een slotoffensief bleef zonder resultaat. 

Door het resultaat is Cambuur geklommen naar de tiende plaats met een voorsprong van vijf punten op RKC, dat met tien punten veertiende staat.

RKC Waalwijk Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.