Cambuur gelijk tegen Haarlem

FC Zwolle en BV Veendam hebben een ruime zege geboekt. Haarlem verraste met een gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. Ronald Dassen kreeg als de eerste speler dit seizoen een rode kaart.

Cambuur Leeuwarden leek met een doelpunt van Dirk Jan Derksen op weg naar een zege. Haarlem, dat via Gert Jan Tamerus langszij was gekomen, had echter in de tweede helft uitzicht op meer. Kenneth Goudmijn verdween met een rode kaart van het veld, maar de Friese ploeg hield met tien man het punt (1-1). De rode kaart van Goudmijn viel in een opstootje waarbij Haarlem-wisselspeler Koordes een rode kaart kreeg.

De primeur van de eerste uitsluiting ging naar Ronald Dassen. Al na twintig minuten kreeg de verdediger van Helmond Sport een rode kaart. Desondanks kwam de ploeg van Mario Verlijsdonk op voorsprong. Een half uur voor tijd hielp Yunus Altunel Eindhoven aan een schamel punt.

De seizoensouverture van MVV was niet best. Op eigen veld verloor de Maastrichtse ploeg met 3-1. FC Zwolle liep in de tweede helft uit naar een 3-1 zege. Ook BV Veendam hield drie punten over aan een uitwedstrijd. VVV had niet genoeg aan twee doelpunten van Maurice Graef. In De Koel stelde Veendam daar vier goals tegenover. Tony Alberda nam de laatste twee treffers voor zijn rekening.