Calhanoglu blijft maar scoren voor Inter, Haps veroorzaakt strafschop

Internazionale heeft zaterdag drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de Scudetto. I Nerazzurri waren dankzij doelpunten van Hakan Calhanoglu en Lautaro Martínez (strafschop) te sterk voor Venezia. Ridgeciano Haps deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg en veroorzaakte in extremis een penalty. Denzel Dumfries deed als invaller negentien minuten mee, terwijl de geblesseerde Stefan de Vrij afwezig was.

Venezia
Venezia
0 - 2
Internazionale

Simone Inzaghi voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (2-0 winst): Federico Dimarco en Joaquín Correa vervingen Andrea Ranocchia en Lautaro. Zoals verwacht dicteerde Internazionale van begin af aan het spel, al werden er voor de openingstreffer niet veel serieuze kansen gecreëerd. Hakans vrije trap zeilde over en Milan Skriniar kopte naast. Na 34 minuten was het alsnog raak voor Hakan: vanaf circa zeventien meter vond de Turk de ruimte voor een verdekt schot en klopte hij Sergio Romero in de korte hoek.

Hakan maakte zodoende voor het eerst in zijn carrière in drie competitiewedstrijden op rij een doelpunt, blijkt uit de cijfers van Opta. Internazionale nam de voorsprong mee de rust in, al kreeg ook Venezia nog een goede kans om langszij te komen. Doelman Samir Handanovic tikte de bal na een poging van afstand van Mattia Aramu over de lat. In de eerste vijf minuten na rust had Inter zijn handen vol aan Venezia, dat aanvallend uit de startblokken kwam en via onder anderen Aramu een goede kans kreeg.

Inter nam het commando hierna over en ging op jacht naar de bevrijdende tweede treffer. Edin Dzeko mikte recht op Romero, Haps haalde een kopbal van Skriniar voor de doellijn weg en even later voorkwam Romero na een voorzet van Matías Vecino dat Dzeko kon scoren. Door de minimale marge bleef het spannend in Stadio Pier Luigi Penzo, maar uiteindelijk maakte Inter dan toch een tweede treffer. Haps maakte hands, veroorzaakte een strafschop en kreeg geel. Het buitenkansje vanaf elf meter werd vervolgens benut door Lautaro.