Çalhanoglu: 'Als we zó presteren, blijven we Oranje voor'

Reacties

Na de 3-0 zege op het Nederlands elftal ligt Turkije op pole-position voor de derde plaats in de EK-kwalificatiepoule. Hakan Çalhanoglu is ervan overtuigd dat zijn land de goede uitgangspositie weet vast te houden.

Çalhanoglu: 'Als we zó presteren, blijven we Oranje voor'

'Het hele land was in twijfel na die wedstrijd tegen Letland', verwees Çalhanoglu naar de wedstrijd van donderdag, toen de Turken in eigen huis in de allerlaatste minuut de 1-1 moesten incasseren. 'Natuurlijk waren wij ook enorm teleurgesteld door dat resultaat, maar we hebben onszelf direct op de volgende wedstrijd gericht', sprak de middenvelder.

En met succes, Oranje werd vrij simpel aan de kant gezet. 'We hadden geloof, wisten dat we hard moesten werken en zijn daar dan ook geen moment mee gestopt. Negentig minuten lang hebben we gevochten en onze kansen optimaal benut.' Met als gevolg dat de Turken nu derde staan en aan vier punten genoeg hebben om de play-offs om EK-kwalificatie te halen.

'We hebben nu twee punten meer dan Nederland', toonde Çalhanoglu zich bewust van de stand in Groep A, waar IJsland en Tsjechië zich zondag rechtstreeks kwalificeerden voor het EK. 'Ons wachten nu nog twee lastige wedstrijden. Maar ik hoop - en ik geloof - dat we Nederland voor kunnen blijven, als we zo blijven presteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.