Daley Blind baalt na fout: 'Ik neem mezelf dit kwalijk'

Reacties

Daley Blind is schuldbewust na zijn fout die zondag de tweede treffer inleidde tijdens de nederlaag in en tegen Turkije (3-0). De zoon van bondscoach Danny Blind kon zijn tranen nauwelijks bedwingen.

Daley Blind baalt na fout: 'Ik neem mezelf dit kwalijk'

i

Bij een 1-0 achterstand liet Daley Blind zich bij een inworp eenvoudig van de bal zetten door Arda Turan, die vervolgens fysiek te sterk was voor de verdedigende middenvelder en met een houdbaar schot in de korte hoek de grabbelende Jasper Cillessen verschalkte.

'Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik weet zelf ook wel dat ik fout zit', begon Blind tegenover de NOS. Toen verslaggever Bert Maalderink doorvroeg, waren de emoties bij de 25-jarige Amsterdammer duidelijk zichtbaar. 'Je mag best weten dat ik mijzelf dit kwalijk neem.'

Zonder hem bij naam te noemen, was bondscoach Danny Blind tegenover de NOS kritisch geweest op de rol van zijn zoon bij de tweede tegentreffer. 'De tweede goal kwam na een fout van onszelf', zei hij. 'Door persoonlijke fouten hebben we vandaag achter de feiten aangelopen.'

Daley Blind maakte er minder woorden aan vuil, maar zijn lichaamshouding sprak boekdelen. Met gebogen hoofd nam hij de verantwoordelijkheid voor zijn misser. 'Je ziet hoe ik erbij sta', aldus de Manchester United-speler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.