BVB grapt over sensatie Haaland: 'Zonde dat het nu al minder wordt'

Reacties

Erling Braut Haaland maakt furore in het shirt van Borussia Dortmund. Zijn recordproductie in de Bundesliga leidde bij zijn eigen ploeg tot vette knipogen.

BVB grapt over sensatie Haaland: 'Zonde dat het nu al minder wordt'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Een Bundesliga-entree om u tegen te zeggen. Haaland heeft slechts 57 minuten, verdeeld over twee duels, nodig gehad om vijf keer trefzeker te zijn in de Duitse competitie en daarmee een record op zijn naam te zetten.

Een kleine week na zijn hattrick-debuut tegen FC Augsburg maakte Haaland als invaller zijn reputatie met twee goals ook in zijn eerste thuisduel waar. Zijn cijfers na 25 minuten tegen 1. FC Köln: 8 balcontacten, 3 schoten, 2 goals. 'Het is natuurlijk schitterend voor hem, twee duels, vijf goals. Het kan slechter, zeker thuis. Daarvoor hebben we hem vastgelegd', zei teamgenoot Marco Reus met een knipoog over het Noorse fenomeen.

Dortmund-doelman Roman Bürki grapte over de Noorse doelpuntenmachine na de makkelijke zege. 'Het is zonde dat het nu al minder wordt. Eerst drie goals, nu twee goals… Ik hoop niet dat het bij de volgende wedstrijd bij één goal blijft.'

De vraag is wanneer Haaland aan de aftrap komt. Ondanks zijn memorabele debuut had Lucien Favre zijn Noorse spits op de bank gehouden om hem na ruim een uur binnen de lijnen te brengen. 'We hebben een plan met hem', aldus de coach. 'Drie keer in Augsburg en nu twee keer in zijn eerste thuiswedstrijd. Het zijn zeer belangrijke doelpunten. Hij doet het zeer, zeer goed.'

In dat plan is ook gedacht aan zijn beschikbaarheid voor de media na wedstrijden. Haaland werd na zijn tweede show door BVB van de pers weggehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.