'Heiland Haaland' opvallend nuchter na historisch debuut

Reacties

Erling Braut Haaland kwam, zag en overwon in Augsburg. Het Noorse doelpuntenfenomeen is bij Borussia Dortmund doorgegaan waar hij was gebleven, met scoren.

'Heiland Haaland' opvallend nuchter na historisch debuut
© Pro Shots

Zijn reputatie was hem al vooruit gesneld na zijn miljoenentransfer van de Oostenrijkse Bundesliga naar de Duitse Bundesliga. Veel tijd had Haaland niet nodig om zijn bij Red Bull Salzburg opgebouwde naam bij Borussia Dortmund te bevestigen. Om een nederlaag te voorkomen mocht hij na bijna een uur opdraven. 183 seconden na zijn entree scoorde hij. Het bleek het beginpunt van een ongekend droomdebuut voor BVB, dat voor Haaland eindigde met de bal als souvenir en vooral tastbaar bewijs van zijn hattrick.

'Heiland Haaland' was de veelzeggende kop van Bild na de Noorse show in Augsburg. De spits werd met zijn negentien jaar en zes maanden de jongste speler met een Dreierpack in de Bundesliga. Hij had geen primeur met een hattrick bij zijn debuut voor Dortmund. In 2013 had Pierre-Emerick Aubameyang dat kunstje ook al vertoond.

'Als hij eenzelfde succesgeschiedenis krijgt als Auba, dan zou daar direct voor tekenen', zei Marco Reus, die daarmee refereerde aan de indrukwekkende BVB-cijfers van Aubameyang (141 goals in 213 duels). Haaland had sowieso al tijdens zijn eerste weken bij Dortmund indruk gemaakt op aanvoerder Reus. 'Hij is zeer rustig, zeer eerzuchtig en traint ongelooflijk hard.'

De hoofdrolspeler zelf bleef nuchter onder alle drukte. 'Het was vandaag een goed debuut, ik ben blij. Ik ben heel ontspannen, al was het natuurlijk wel zeer, zeer mooi.' Haaland liet met zijn zuinige commentaar zien meer een man van daden dan woorden te zijn. Na zijn droomdebuut wil hij allerminst een basisplaats claimen als BVB het vrijdag opneemt tegen 1. FC Köln. 'Hoe zag het er vandaag uit?', vroeg hij met een grijns naar zijn eigen fysieke gesteldheid.

Favre trapte in ieder geval op de rem. 'Spelers zeggen altijd dat ze er klaar voor zijn. Er ontbreekt nog wat om de negentig minuten te spelen. We gaan het zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.