BVB boekt cruciaal succes, Gómez geeft Wolfsburg lucht

Reacties

Borussia Dortmund heeft de derde plaats in de Bundesliga in een directe confrontatie overgenomen van 1899 Hoffenheim. VfL Wolfsburg boekte belangrijke successen in de strijd tegen degradatie.

BVB boekt cruciaal succes, Gómez geeft Wolfsburg lucht

Borussia Dortmund – 1899 Hoffenheim 2-1
De inzet was de derde plaats, die aan het einde van de rit het verschil maakt tussen directe kwalificatie of eerst een voorronde voor de Champions League. 1899 Hoffenheim zag de minimale voorsprong in Dortmund veranderen in een achterstand van twee punten. Dat was het resultaat van de directe confrontatie.

Want Borussia Dortmund was op eigen veld te sterk voor de concurrent. De basis werd daarvoor gelegd in het eerste kwartier met Marco Reus in de hoofdrol. De aanvaller, die in de eerdere ontmoeting dit seizoen nog met twee discutabele gele kaarten voortijdig het veld had moeten verlaten, opende in de vierde minuut de score.

Hoffenheim ageerde terecht maar tevergeefs voor buitenspel van Reus, zoals het tien minuten later ook zonder succes ageerde tegen de beslissing BVB een strafschop toe te kennen wegens hands van Pavel Kaderabek. Reus zou in de ogen van de gasten hands hebben gemaakt in de aanval, hetgeen niet het geval was. Pierre-Emerick Aubameyang liet de buitenkans liggen. De Gabonees schoot de bal naast.

Het werd een misser zonder gevolgen. 1899 Hoffenheim was ondanks een overwicht nauwelijks bij machte met een antwoord te komen, zoals ook Dortmund lange tijd niet in staat bleek de wedstrijd in de tegenaanval voortijdig te beslissen. In de 82ste minuut kwam de genadeklap alsnog. Aubameyang maakte zijn fout goed door binnen te koppen nadat de bal na een poging van Raphaël Guerreiro tegen de paal was beland. Dat Andrej Kramaric uit een strafschop raak schoot (2-1), zorgde voor een spannende slotfase maar was niet de basis voor een ontsnapping voor 1899 Hoffenheim.

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg 1-1
De zeer belangrijke zege op concurrent Hamburger SV van vorige week heeft FC Augsburg vertrouwen gegeven. De formatie van trainer Manuel Braun boekte na vier nederlagen op rij op vreemde bodem weer een positief resultaat in een uitwedstrijd. Alfred Finnbogason opende na bijna een uur op aangeven van Halil Altintop de score. De treffer van de IJslandse spits was net niet genoeg voor de zege. Diep in blessuretijd zorgde André Hahn voor de kater bij zijn oude club, die met het punt nog steeds moet bibberen in de strijd tegen degradatie. De marge tot plaats zestien – en dus promotie-degradatiewedstrijden – blijft met drie punten klein.

De aangever zorgde na ruim een uur als afmaker voor de bevrijding voor Wolfsburg. Gómez onderstreepte daarmee zijn enorme belang voor VfL Wolfsburg. Sinds het aantreden van trainer Andries Jonker was de spits betrokken bij tien van de twaalf doelpunten. Door de zege hebben Die Wölfe een voorsprong van drie punten genomen op nummer zestien Hamburger SV, dat echter zondag nog in actie komt.

FC Ingolstadt 04 – Bayer Leverkusen 1-1
FC Ingolstadt 04 en Bayer Leverkusen zijn weinig opgeschoten in hun strijd tegen degradatie. Ingolstadt kwam nog wel op voorsprong via Sonny Kittel. Maar die treffer leverde maar een punt op, want Kai Havertz voorkwam een nederlaag voor Leverkusen. Voor Ingolstadt blijft daardoor als de nummer zeventien in de Bundesliga directe degradatie als een donkere wolk boven de club hangen. Leverkusen staat met zeven punten meer dan Ingolstadt ook nog in de gevarenzone.

Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg 0-2
VfL Wolfsburg heeft zich lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Tegen Eintracht Frankfurt, dat door een slechte reeks het zicht op een Europees ticket had verloren, werd kort na rust de eerste stap gezet op weg naar een broodnodige zege. Riechedly Bazoer stond aan de basis van de openingsgoal met zijn pass op Mario Gómez, die Daniel Didavi in staat stelde de 0-1 te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.