'Busquets wilde per se weer samenspelen met Messi'

Reacties

Omdat de berichtgeving vanuit Inter Miami achterwege bleef, hebben Spaanse media hun eigen bronnen aangesproken om te vertellen over de Amerikaanse stap van Sergio Busquets. Zo wordt duidelijk dat de Lionel Messi-lokroep Busquets over de streep trok en is bekendgemaakt voor hoeveel jaar de Spaanse middenvelder tekent.

'Busquets wilde per se weer samenspelen met Messi'
© Pro Shots

Voor Busquets wordt Inter Miami pas de tweede club uit zijn loopbaan. De middenvelder speelde alleen nog maar voor Barcelona en kwam tot 722 wedstrijden voor de Catalanen. Een groot deel van zijn carrière speelde Busquets samen met Messi en bij Sport weten ze dat vanaf het moment dat Lionel Messi vertrok bij Barcelona, Busquets wist dat hij weer samen wilde spelen met de Argentijn.

De aanbieding die Busquets kreeg uit Saoedi-Arabië - zo kon hij ook samen gaan spelen met Cristiano Ronaldo - was financieel veel beter, maar hij wilde comfortabel leven met zijn familie en vond Miami daar heel geschikt voor. Hij kon ook naar Canada, Toronto FC had een aanbieding voor hem liggen waarin ook stond dat hij ambassadeur zou worden van het WK 2026. Maar weer samenspelen met Messi ging niet uit het hoofd van Busquets.

Busquets tekent volgens Mundo Deportivo voor tweeënhalf jaar bij Inter Miami, tot eind 2025 dus. De Spaanse sportkrant richt zich ook op een eventuele opvolger van Busquets bij Barça en daarbij wordt de naam van Sofyan Amrabat van Fiorentina genoemd als realistische optie. Samen met Dani Parejo (Villarreal) en Guido Rodríguez (Sevilla) wordt Amrabat vooral gezien als financieel haalbaar voor Barça. Voor namen als Joshua Kimmich en Marcelo Brozovic geldt dat niet.

MD weet dat Busquets net als Messi een optie heeft om een expension team team te kopen. Als de Amerikaanse competitieorganisatie de competitie wil uitbreiden, kan dat door een nieuw opgericht team toe te laten. In 1996 begon de MLS met in totaal tien clubs, over twee jaar komen er dertig teams uit in de Amerikaanse competitie. Inter Miami is zo'n expension team, gekocht door David Beckham.

Vanuit Amerika blijft het wachten op meer details over de deal tussen Inter Miami en Busquets, maar duidelijk is dat de droom van de Spaanse middenvelder op 21 juli in vervulling kan gaan. Die datum is geprikt als debuut voor Messi en nu dus ook Busquets. Op de derde Barça-aanwinst, Jordi Alba, blijft het nog even wachten. De onderhandelingen met de linksback zijn nog gaande.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.