Busquets tipt Barça in zoektocht naar opvolger en legt uit waarom hij De Jong niet noemt

Reacties

Sergio Busquets ziet in Martín Zubimendi (Real Sociedad), Rodri (Manchester City) en Nico González (door Barcelona verhuurd aan Valencia) drie mogelijke opvolgers voor zichzelf bij Barcelona. Het vertrekkende Barça-boegbeeld denkt niet dat Frenkie de Jong zijn erfenis op zich gaat nemen.

Busquets tipt Barça in zoektocht naar opvolger en legt uit waarom hij De Jong niet noemt
© Pro Shots

Busquets speelde zondag tegen Real Mallorca zijn 721ste en laatste wedstrijd voor Barcelona. De Catalanen sluiten het seizoen komend weekend nog af met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo, maar Xavi heeft al aangegeven dat zijn voormalig ploeggenoot niet zal meedoen aan dit duel. Busquets kreeg daardoor de kans om zondag afscheid te nemen in het eigen Camp Nou.

De 34-jarige middenvelder gaat de boeken in als een van de meest succesvolle spelers ooit bij Barcelona en de grote vraag is wie hem moet gaan opvolgen. In de wandelgangen worden de namen van Zubimendi en Rodri veelvuldig genoemd. Ook Joshua Kimmich van Bayern München is door de Spaanse pers naar voren geschoven, maar Busquets heeft daar zo zijn vraagtekens bij.

'Natuurlijk krijg ik wat van de geruchten mee', zegt Busquets tegen Mundo Deportivo. 'Zubimendi en Rodri zijn erg goede spelers en misschien wel degenen die het meest passen bij het DNA en de stijl die hier gewenst zijn. Maar ze zitten bij een andere club.' Zowel Zubimendi als Rodri heeft een doorlopend contract bij zijn huidige werkgever.

Datzelfde geldt voor Kimmich, die nog voor twee jaar vastligt bij Bayern München. 'Hij is een ander soort speler. Maar goed, uiteindelijk moet je niet altijd op zoek naar hetzelfde, maar moet je ook kijken naar andere spelers die voor bepaalde wedstrijden belangrijk kunnen zijn. We hebben ook nog spelers in huis, hè, zoals Nico, die nu wordt verhuurd. Het heeft hem een beetje aan continuïteit ontbroken, maar hij heeft veel talent en veel voorwaarden om te slagen.'

'Ik denk dat deze drie het dichtst bij het DNA van Barça liggen en het meest zouden kunnen bijdragen', concludeerde Busquets over Zubimendi, Rodri en Nico. En Frenkie de Jong dan? 'Hij kan daar ook sporadisch spelen, maar Frenkie voelt zich meer op zijn gemak als hij iemand aan zijn zijde heeft die blijft staan, omdat hij zelf graag naar voren gaat. Daar heeft hij de kwaliteiten voor en daar moet je als ploeg dan ook van profiteren.'

Xavi heeft al aangegeven dat hij een defensieve middenvelder wil halen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.