Busquets neemt na achttien jaar afscheid van Barcelona

Reacties

Sergio Busquets en Barcelona gaan na bijna twee decennia uit elkaar. Dat heeft de club via de officiële kanalen bevestigd.

Busquets neemt na achttien jaar afscheid van Barcelona
© Pro Shots

De 34-jarige middenvelder was de laatst overgebleven speler van het 'tiki-taka-tijdperk' in Camp Nou. In 2005 stroomde hij in bij de jeugdopleiding van Barcelona. 

Op 13 september 2008 maakte hij zijn debuut in de Spaanse competitie tegen Racing Santander. In totaal speelde hij 718 duels voor de club, waarvan 478 wedstrijden in La Liga en 129 in de Champions League. Hij loopt deze zomer uit zijn contract bij Barça en zal zodoende de club transfervrij verlaten.

Busquets lijkt op weg naar Saoedi-Arabië, waar hij een zeer lucratief contract kan ondertekenen. De controleur kan qua prijzen terugkijken op een zeer vruchtbare tijd in Catalonië. Hij won drie keer de Champions League, acht keer La Liga, drie keer het WK voor clubteams, zeven keer de Spaanse Super Cup, zeven keer de Copa del Rey en drie keer de UEFA Super Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.