Burnley wint prestigieuze oefenwedstrijd van Roger Schmidts Benfica

Burnley heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd van het Benfica van Roger Schmidt gewonnen. De ploeg van Vincent Kompany en Wout Weghorst was in Lissabon met 0-2 de sterkste door goals van Owen Dodgson en Hjalmar Ekdal.

Benfica
Benfica
0 - 2
Burnley
Burnley

De wedstrijd werd overigens niet in Benfica's indrukwekkende stadion gespeeld maar elders in de Portugese hoofdstad, het Estadio do Rostelo diende als decor. Er waren nog aardig wat mensen komen opdagen om Benfica met ex-Feyenoorders Orkün Kökçü en Fredrik Aursnes als basisklanten toe te juichen. In de eerste helft viel er alleen weinig te juichen, de wedstrijd tegen Burnley, met Weghorst in de spits, kende in de eerste helft een paar kansen maar geen goals.

Na rust zette Schmidt ex-Ajacied David Neres in het elftal, maar al snel was het raak voor de bezoekers, waar Weghorst in de kleedkamer was achtergebleven. Een droge schuiver van Dodgson opende de score, tien minuten voor tijd besliste Ekdal de wedstrijd. Het zou bij 0-2 blijven, een knappe zege voor de naar de Premier League gepromoveerde ploeg.

Benfica sluit zijn voorbereiding aanstaande zondag af met een mooi affiche voor met name Kökçü en Aursnes: de kampioen van Portugal gaat op bezoek bij die van Nederland. Het echte werk begint over ruim twee weken: de Supercup tegen FC Porto. Burnley oefent nog tegen Real Betis en FSV Mainz 05 voordat de competitie op vrijdag 11 augustus begint met een voor Kompany mooie wedstrijd: op Turf Moor komt kampioen Manchester City langs, de club waar de Belg tussen 2008 en 2019 speelde.