Burnley volgt Leicester City naar Premier League

Reacties

In navolging van Leicester City heeft ook Burnley zich verzekerd van promotie naar de Engelse Premier League. De huidige nummer twee van het Championship is dankzij een 2-0 zege op Wigan Athletic niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Burnley volgt Leicester City naar Premier League

Koploper Leicester City verzekerde zich twee weken terug al van minimaal één seizoen Premier League. The Foxes staan momenteel bovenaan met 93 punten uit 43 wedstrijden en kunnen dinsdag de titel veilig stellen op bezoek bij Bolton Wanderers.

Als dat duel een zege oplevert, kan Burnley het kampioenschap definitief vergeten. Een schrale troost is dat de promotieplek maandagmiddag wel een feit was. Derby County heeft ondanks een 2-1 zege op Barnsley acht punten achterstand en zal met drie andere clubs moeten strijden om de derde promotieplek in de play-offs, die traditioneel hun climax krijgen op Wembley.

Derby County is daar met 81 punten inmiddels al zeker van, net als Queen Park Rangers. De nummers vijf en zes, Wigan Athletic en Brighton and Hove Albion, moeten nog wel op hun tellen passen, omdat in hun kielzog nog een handvol achtervolgers loert op een kostbare fout.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.